Anonim
Image Червена дървена завеса заобикаля входния павилион на природния резерват от Санделсандберг

Завеса от червени панели от дървен материал завесва около входа на павилиона към хотелски и природен резерват Eriksberg в Блекинг, Швеция, проектиран от Sandellsandberg.

Наречена на открито Ериксберг, яркочервената сграда е проектирана от шведското студио Sandellsandberg за подобряване на качеството и плаваемостта на входната зона на природния резерват.

Той има "текстилен облик", предназначен да предизвика театрална завеса, която се отваря, за да разкрие природния резерват, и е първата от поредица от структури, които студиото ще проектира за парка.

„Преди нямаше ясно обособен вход в природния резерват, което понякога караше посетителите да се обърнат обърнато към портите“, обясниха от архитектурното студио.

„Следователно, най-големите предизвикателства бяха да се засили идентичността на обекта и да се даде на предполагаемите посетители приветливо първо впечатление за резервата. Визията беше да се предостави на природния резерват модерни сгради, но с цялостен дизайн, напомнящ традиционната архитектура на Blekinge.“

Image

Външният Ериксберг е с размери 600 квадратни метра и има формата на гигантска кабина, която Санделсандберг моделира по хамбари и традиционни лоджии - вид на дълги и тесни дървени жилища с единична стая.

Има дървена конструкция, изградена с традиционните техники за изграждане на Blekinge, и е в комплект с големи прозорци и асиметричен покрив със соломен покрив.

Яркочервените дървени панели се простират надолу от покрив със сламени покривки, вълнообразно около краищата му, за да предлагат погледи през стъклените стени на сградата вътре.

Те също така драпират нагоре в двата края на сградата, за да осигурят достъп до два двора, обграждащи интериора.

Дворите водят посетителите вътре през гигантски стъклени врати, където те са посрещнати от кафе, магазин и изложбено пространство за публични събития и лекции на мецанин етаж по-горе.