Anonim
Image Студио за архитектурен дизайн Hayri Atak предлага конзолен стъклен басейн над норвежки фиорд

Студио за архитектурен дизайн Hayri Atak е проектирало концепция за бутиков хотел в ръба на скалата в Норвегия, който включва конзолен стъклен басейн.

Истанбулската практика Hayri Atak Architectural Design Studio предложи изграждането на хотела на място с височина 600 метра на Прейкестолен - стръмна скала и популярно туристическо място в западната част на Норвегия, което надвисва фиорда Лизефьорден.

Той има за цел да пресъздаде тръпката от поемането на пешеходни пътеки около скалата и да улови усещането за „живеене отвъд ръба“.

Image

"Preikestolen беше едно от най-вълнуващите места за мен през годините. Един ден мой приятел ми изпрати снимки на" скалата ", която тя засне по време на пътуването си в Норвегия", обясни основателят на студиото Хайри Атак.

"Въпреки че не бях там, изпитах адреналина, че съм на ръба. Тогава мечтаех да живея на и отвъд ръба. Просто, просто исках да пренеса това преживяване отвъд ръба и идеята този опит да ме вдъхнови. ", каза той на Dezeen.

Визуализациите на студиото за архитектурен дизайн на Hayri Atak си представят входа на хотела на върха на скалата, който е с естествено равна повърхност. Това също ще се удвои като гигантска платформа за обществено гледане.

След това гостите ще бъдат отведени надолу в хотела, където студиото предлага девет апартамента за гости и обща дневна зона, които са вградени в скалната повърхност.

Стаите са разделени на три етажа и се разкриват на общ балкон, който излиза от ръба, за да предлага непрекъсната гледка към фиорда и околните планини.

Image

По-долу салонът разполага с общ балкон, който се простира по-далеч от тези, принадлежащи към спалните за гости, и има гигантски открит плувен басейн.

Създаден за „по-приключенски посетители“, дългите тесни конзолни басейни несигурно излизат от ръба на балкона и са направени изцяло от стъкло, за да потопят плувците в пейзажа и отвесната капка отдолу.