Anonim
Image Archismith създава тайна градина в рамките на The Glass Fortress

Студиото за архитектура в Бангкок Archismith е построило градина, затворена от 20 000 стъклени тухли, като част от офис за продажби на жилищно строителство в Бангкок, Тайланд.

Имено The Glass Fortress, галерията за продажби е включена в списъка на Dezeen Awards 2019 в категорията на бизнес сградите.

Archismith е проектирал пространството да бъде изключено до голяма степен от сайта му, тъй като наблизо се намира галерията за продажби на конкурентни разработчици.

Основната сграда е разположена обратно от улицата с стърчащ блок, изграден от стъклени тухли, действащи като входен павилион и ограждащ градина.

„Стените с височина осем метра отсичат замърсяването като шум от трафика и неестествената природа на конструкцията на линията MRT отпред, за да може да се създаде спокойна атмосфера вътре в сградата“, казва Джиравит Ямклиб, съосновател на Archismith.

"За да се намали клаустрофобичното усещане за пространството, стъкленият блок беше избран като основен материал, тъй като той служи на целта и естествената светлина все още може да проникне", каза той пред Dezeen.

В рамките на стъклените тухлени стени - които са подкрепени върху стоманена рамка - е тайна градина с дървета, засадени от двете страни на централна пътека. Инсталирана е водно-мъглява система, която помага да се контролира температурата на градината в горещите дни.

Според архитекта това пространство е предназначено да представлява голяма градина, която ще бъде изградена като част от развитието на апартамента.

„В основната разработка е предвидена голяма градина, така че градината в галерията за продажби е създадена, за да демонстрира усещането за„ живот с природата “, каза Ямклеб.

Стенните тухлени стени продължават вътре в основната сграда, където ограждат кът за сядане.

Успоредно с това напълнено със светлина пространство е помещение, съдържащо модели на разработката, което води към два шоу-апартамента и офиси за търговците.

Image

Общо 20 000 стъклени тухли бяха използвани за създаването на Стъклената крепост. Всяка от използваните правоъгълни тухли има ръбове, които се простират, за да прикрият частично фугирането. Този детайл намали видимата фугираща смес от стандартните 10 милиметра до два милиметра.

„Този ​​детайл е важен за естетиката на проекта, тъй като помага да се създаде по-непрекъснат вид на стъклената фасада“, добави Yamkleeb.

Въпреки че офисът по продажбите е построен върху наета земя, има споразумение, че при връщането на земята конструкцията от стъкло тухла ще бъде запазена.

„Не сме сигурни в бъдещата програма на сградата, но собственикът може да се използва като кафене с хубава градина вътре или Airbnb, тъй като вече има две стаи с прикачени бани. Бъдещата станция на МРТ е много близо, така че това притежава големи възможности “, обясни Ямклеб.

Image