Архитектура

Hackney House разполага с черна дограма и сауна с градина

Hackney House разполага с черна дограма и сауна с градина
Anonim

Hackney House разполага с черна дограма и сауна с градина

Остъклено разширение помогна на базираното в Лондон приложно студио да озари светлинно гладките интериори на този дом на Хакни, който може да се похвали с детайли от декор от черно дърво и сауна в задната градина.

Преди това Hackney House беше домакин на поредица от тъмни и покер стаи, но беше преустроен от Applied Studio, за да може удобно да се настанят собствениците му - млада двойка, закупила имота преди няколко години.

Доскоро двойката работеше в Европа, но след завръщането си в Лондон имаха желание да създадат своя „дом на мечтите“, където да живеят години напред.

"Те харесаха района, тъй като бяха близо до пазара на Бродуей и искаха да подобрят къщата си, а не да се преместят", каза за Dezeen управляващият директор на студиото Патрик Абрамс.

Студиото започва с разширяване на задната страна на къщата, за да се помести отворена зона за готвене и хранене.

Половината от стаята е посветена на кухнята, в която са разположени шкафове от дърво от черен дървен материал и подове с шаврон, облицовани с гранитни плочки.

Бледосивият мрамор е бил използван за изработка на шкембето, повърхностен плот и два рафта, където жителите могат да съхраняват посуда и съставки.

„Те искаха яркия контраст между фона и елементите на играта“, обясниха от студиото.

„И така, ние работихме с тях, за да въведем естествени елементи, за да смекчим това, оттук и видимото зърно в дограмата, патинирането на вдлъбнатите дръжки и естествените качества на подовите плочки.“

Другата половина от стаята е домакин на маса за хранене и столове, подредени под наклонен остъклен покрив.

Както в зоната на кухнята, така и подовата настилка и тук е с шаврон, но е завършена от дърво със светъл нюанс. Той създава ясно изразена линия, на която е застанала гранична стена, която студиото се надява едва доловимо да кимне на "оригиналния характер" на къщата.

Огромна люлееща се врата се осигурява достъп до озеленената градина, където е издигната допълнителна конструкция за създаване на външно пространство за свободното време за клиента.

Вътре има малка седалка, облицована с дърво, душ и сауна.

Студиото внесе светлина в останалата част от дома, като използва врати Crittall за свързване на жилищни пространства.

Екстензивната рамка без рамки покрива и новото стълбище с двойна височина на къщата, което води до облицовано с цинково покритие мансардно покриво.

Съдържа основната спалня, която продължава материалната палитра от долния етаж с гардероби от тъмен дървен материал на височина.

По-голямата част от прилежащата към нея баня със санитария е облечена със сиви мраморни плочки, допълнени от струйно-черна душ глава и кранове за кранове.

Тъй като Лондон е ограничен, що се отнася до външното пространство, архитектите и дизайнерите продължават да намират начини да извлекат максимума от градините.

Нийл Душейко добави офис-кум йога студио в задната част на къща в Камдън, която се похвали с фасада от овъглена кедър, докато Уестън, Сурман и Дийн издигнаха писмено отстъпление в задната част на дома на Хакни.