Anonim
Image

V + използва рециклирани тухли, за да изгради музей на фолклора в Белгия

Тухли от съборените местни сгради бяха използвани за изграждането на този музей в Мускрон, Белгия, от архитектурно студио V +.

Музеят на фолклора, който беше номиниран за тазгодишната награда Mies van der Rohe, съдържа колекция от предмети и документи, които хроникират местните занаяти и традиции на Mouscron от 1850 до 1940 година.

Image

Бяла тухлена конструкция се простира по малък път зад оригиналната сграда на музея - градска къща от 19 век на главния път.

Това се възползва максимално от сравнително тесния сюжет, а изменението на височините по дължината му се състои от различни функции.

Image

Работата на френския художник Саймън Будвин е интегрирана в структурата. Тухли са получени от местата за събаряне на традиционни сгради около Mouscron, много от които някога са помещавали предметите и производителите, свързани с занаятите и традициите, празнувани в изложбите на музея.

Въпреки че тези рециклирани тухли също са боядисани с бяла вар, за да се съчетаят със сградата от разстояние, те ясно се различават по-близо поради разликата в текстурата.

Това създава умишлено несъвършеното естетическо.

„Саймън Будвин беше замесен в началото и предложи да се превърне актът за избор на материал в нещо по-малко естетично и по-политическо“, казва Тиери Декуйпър, асоцииран архитект във V +.

"Една трета от тухлите на фасадата идват от девет съществуващи сгради и са сортирани по произход. Сградата съдържа народни предмети и е построена частично с първоначалните им контейнери, стара ферма, къща за работници и кино."

Image

Първоначално V + бе възложена да помогне на музея да създаде разширение за ново временно изложбено пространство, гардеробна и тоалетна за сградата от 19-ти век.

Но студиото бързо разбра, че би имало по-голям смисъл да се изгради нов музей по протежение на близкия блок с индустриални навеси, с изглед към голям парче земя, който може да се използва като градина.

Image

V + убеди директора на музея, че по-голям проект може да ангажира по-активно с града. Те си поставиха за цел да създадат сграда, която може да бъде както съвременна, така и „фолклорна“.

Новата сграда осигурява допълнителни 1 471 квадратни метра етажна площ и помещава офисите на музея, изложбени помещения за постоянната колекция и за временни изложби и входно антре.

Антрето е разположено към центъра и се подчертава от поставянето на офиси върху пространството, за да стане най-високата част на сградата.

Новите изложбени площи са проектирани да предложат размерите на домашен интериор, с частични раздели, използвани за очертаване на пространства, които споделят същия отпечатък, но варират по височина.

Image

"Това е битова атмосфера за битови предмети", каза Decuypere. "Архитектурата отхвърля идеята да се поставят тези доста често срещани обекти на пиедестал. Да бъдеш съвременен, би било пълна липса на вкус."

Decuypere каза, че проектът е променил начина, по който практиката се доближава до своя подбор на материали в своите проекти.

„Сега вече не можем да видим материал, без да се запитаме откъде е дошъл, какво би означавало за посетителя или потребителя и най-вече как е възможно съвременната архитектура да свежда материалите до въпрос с чист вкус, без да се грижи кой строи. той, който го продава и какво означава за общност “, каза той.