Anonim
Image

Bloco Arquitetos създава изцяло бяла къща на дворовете в Бразилия

Бразилското студио Bloco Arquitetos е проектирало просторен семеен дом, състоящ се от неправилно подредени кутии, които оформят поредица от дворове и тераси.

Image

Общата площ от 950 квадратни метра се намира в жилищна част на Бразилия, федералната столица на Бразилия. За плоска площадка, лишена от растителност, екипът замисли струпване на големи, праволинейни обеми, които се изтласкват навън и се изтеглят навътре. Части от домашния конзол над обекта и образуват защитени зони.

Image

„Проектът е проектиран с помощта на ортогонална мрежа от 3, 65 на 3, 65 метра, поставена по диагонал спрямо партидата“, казва местната фирма Bloco Arquitetos в описание на проекта.

Image

Външните стени са изработени от керамична тухла с бяло боядисване и огромни пространства от стъкло. Вградените прозорци са засенчени от къси стрехи, които помагат за намаляване на слънчевата печалба.

Основните отвори на дома са разположени на север - гледка, която позволява гледка към центъра на Бразилия, разположен на около 10 километра. Тази надморска височина също е с изглед към озеленен двор с басейн.

Image

Къщата на дворовете е заобиколена от павирани повърхности, участъци от трева и млади дървета. Пешеходните пътеки са облицовани с буйни треви и цъфтящи храсти - всички те са местни за региона.

"Ландшафтният дизайн използва растителността на" cerrado "(бразилска савана), която е характерна за тази част на страната", заяви екипът.

Image

Обширна програма беше разпределена на две нива. Обществените площи са разположени на нивото на земята, заедно с домашните офиси на клиентите, които са изправени пред вътрешен двор. Основните спални бяха разположени на горния етаж.

Image

„Всички части на програмата са ясно разделени, въпреки че еднаквата обемна композиция не определя йерархия между функциите“, заяви екипът. „Намерението беше да се разпръсне вграденият обем, следвайки само критериите на желаните гледки, поверителност и слънчева ориентация за всяка стая.“

Много стаи са с директна връзка с един от шестте двора на дома. На горния етаж спалните се отварят към тревисти тераси. В самия връх на дома се стига до „тераса за разглеждане на забележителности“ чрез отворено стълбище, облечено в бял камък.

Интериорните облицовки включват бели стени, дървени подове и шкафове. Всички мебели са донесени от предишната резиденция на семейството.

Image