Anonim
Image

Японските детайли влияят на бягството на долината Хъдсън от Tsao & McKown

Японските архитектурни принципи информираха за дизайна на тази къща в щата Ню Йорк от Tsao & McKown, която използва тежка конструкция от дървен материал, за да премахне нуждата от носещи стени и да създаде отворено оформление.

Image

Базираното в Манхатън студио Tsao & McKown се зае със задачата да проектира ваканционен дом за двама дългогодишни клиенти на уединен парцел в Pound Ridge, Ню Йорк, след като построи още два дома за двойката и шоурум за модата на съпругата марка.

Image

Pound Ridge House е разположен на едно ниво, образувайки надлъжна лента, която се движи приблизително от изток на запад. Той обхваща 2900 квадратни фута (269 квадратни метра) и включва пристройка за гости на няколко крачки от основната къща.

Image

В целия дом основният използван строителен материал е дърво. „Къщата е изградена от експонирана тежка конструкция от дървен материал, рядкост днес, която - освен естествената си красота - има и допълнителното предимство за премахване на нуждата от стени, като по този начин отваря плана“, коментират Tsao & McKown.

Image

„Изработената дървесна конструкция беше пламнала, за да подобри дървесното зърно и да затъмни оттенъците си, да отстъпи от гледката, тъй като рамкира обширни гледки на околните градини и гори.“

От алеята леко наклонена рампа води до главния вход, който е в съседство с плитко отразяващо езерце. Колонада рамкира пешеходната пътека и насочва гостите към входа.

Това води до забавното пространство, което е разделено на две отделни зони с камина. Вградена в каменна плоча, огнището се подава в ъглов бронзов комин.

Кухнята и трапезарията са вляво, в източния край на имота. Вдясно, небрежно разположение за сядане с роял има изглед към светлоотразителното езерце близо до входа, както и веранда с обвивка на северната фасада.

Image

Два геометрични светлинки допълнително отличават тези две пространства, като в същото време внасят много светлина в интериора.

"Две големи трапецовидни светлинни прозорци пробиват плоския покрив; техните асиметрични форми оптимизират сезонните модели на слънчевата светлина", коментират Tsao & McKown.

Image

По-частният кът за сядане отделя обществените зони от основния апартамент, който заема западната част на дома. Жителите също могат да получат достъп до верандата от тук, чрез набор от плъзгащи се стъклени врати.

„Стъклените стени се плъзгат, за да се отворят всички части на къщата към верандите и терасите, включително баня на открито на закрито“, казаха от фирмата.

Image

Отвъд своите съблекални, които рамкират входа, стаята се отваря в просторна зона, в центъра на която е леглото. Тя седи до стена, която определя допълнителна зона за сядане зад нея.

Архитектите също включиха камина тук, за да съответстват на тази в основното забавно пространство. "Тънките бронзови комини висят от тавани в зоните за живеене и спане, поддържайки гледка към вътрешните пространства отвън, като същевременно определят зони на комфорт и топлина около техните огнища", коментират от екипа.

Image

Отвъд стъклените стени от пода до тавана се отварят и осигуряват на собствениците усамотено външно пространство, което гледа към малка водна градина.

В допълнение към интегрирането на мебелни парчета и декоративни елементи, които бяха част от личната колекция на клиента, архитектите проектираха и мебели по поръчка за дома.

Image

„Работейки с производители в близост до тяхното студио в Бруклин, Tsao & McKown са проектирали столове, банкетки и мека мебел, за да допълнят колекционните части като бюро на George Nakashima и Nanna Ditzel“, казват от студиото.

Масата за трапезария е направена от смола и бронз и разполага с вградено осветление, за да я накара да свети. В спалнята дневното легло също е проектирано от архитектите, за да се удвои като масажна маса.