Anonim
Image

Studio Gang разкрива планове за основен ремонт на Арканзас Арт Център

Базираната в Чикаго фирма Studio Gang разкри планове за добавяне на серия от остъклени павилиони с плисирани покриви в център за изкуства в Арканзас, като част от голям проект за обновяване и разширяване.

Схемата на Studio Gang включва 127 000 квадратни фута (11 798 квадратни метра) нови и ремонтирани пространства в арт центъра на Арканзас, който включва изложбени, образователни и представни съоръжения в столицата на американския щат Литъл Рок.

Image

В момента сградата е съставена от осем различни структури, добавени за определен период от време в градския Музей на изящните изкуства, построен през 1937 г. Изпълнителният директор на центъра Тод Херман описва комплекса като "много сложен пъзел".

Целта на Studio Gang е да предложи по-съгласувано оформление, както и да предостави допълнително пространство за разширителната програма за обществени изкуства в центъра на класове, лекции и филмови шоу програми.

Image

Сред основните характеристики на проекта е въвеждането на нова ос, която ще прореже през центъра на сградата. Той ще води от северния вход, обърнат към Crescent Drive до 36-декарния (14, 5 хектар) парк Макартур от южната страна, свързващ се с различните програми по пътя.

Четири остъклени обеми с извити стени и сгънати покриви ще се съединят, за да образуват оста - нов вход ще бъде поставен отпред със стени под ъгъл, за да се отвори към града, а други три ще тръгнат към парка отзад, завършващ с трапезария с двойна височина.

Image

Част от съществуващата структура ще бъде премахната, за да се включи тази нова пътека, разкриваща стария тухлен вход на съществуващия музей на изящните изкуства. Освен това ще се създаде публичен площад отпред.

„Започвайки отвътре навън, дизайнът изяснява организацията на сградата и разширява присъствието си в парк Макартър и към Crescent Lawn“, заяви основателят на студио Gang Jeanne Gang. "По този начин центърът се превръща в оживено място за социално взаимодействие, образование и признателност към изкуствата."

Вътре в добавката, дървената долна страна на фасетния покрив и извитите подпорни колони ще бъдат оставени изложени.

Image

Големите пространства за остъкляване ще предлагат гледки към околността и ще осигурят изобилие от естествена светлина, представляваща част от етоса за устойчив дизайн на схемата. Други екологични функции ще включват събиране на дъждовна вода.

Блоките с двойна височина ще създадат втори етаж за галерии, докато по-новите съоръжения ще включват допълнителни художествени ателиета, художествена училищна галерия и изследователски център за рисуване и лаборатория за опазване. Ще има и Културен хол, който ще се адаптира към разнообразни дейности; театър за черни кутии, който е необезпечено пространство за изпълнение; нови класни стаи и пространство за семейни изкуства за приключения.

Построен през 2019 г. и завършен през 2022 г., проектът на Studio Gang ще бъде придружен от предложението за ландшафтен архитект Кейт Орф за околния обект. Орф планира да посади над 250 нови дървета и да създаде нови пътеки и пътеки, които да се свързват с парка.