Anonim

Терасови градини, отекващи неопитни полета, изпълват центъра на Сингапурската Марина 1

Дървените пътеки със змийска пътека преминават през терасовидна градина, засадена със 700 дървета в основата на това развитие на кулата в Сингапурския залив на Марина от Ingenhoven Architects и ландшафтна фирма Gustafson Porter + Bowman.

Разработката на Marina One е проектирана от немското студио Ingenhoven Architects и местната фирма A61 като покрита с растения "планина", включваща четири високи блока, подредени около централна градина, създадена от базираното в Лондон студио Gustafson Porter + Bowman.

Комплексът, който трябва да бъде отворен в края на 2017 г., се намира във финансовия квартал Марина Бей в Сингапур - обширна площ от 360 хектара на регенерирана земя на брега на морето, която също е дом на емблематичните кули на Мори Сафди Марина Бей Сандс, както и огромният тропически парк, Gardens by the Bay.

Image

Кулите разполагат с офиси, жилищни и търговски функции, подредени около открито пространство, наречено "Зелено сърце", което архитектите определят като "най-голямата обществена озеленена зона в централния бизнес район Марина Бей".

Докато външните възвишения на сградата се отличават с бокс геометрични форми, завършващи с изпъкнали отворени рамки, течните вътрешни повърхности са облицовани с вълнообразни жалузи, които се простират чак до централния двор.

Image

Достигайки по-ниските нива, жалузите се отдалечават от вътрешните възвишения, за да образуват ръбовете на терасите, които побират над 350 вида дървета и растения, разположени на обща площ от 37, 00 квадратни метра.

„Вдъхновен от азиатските неодикани терени, зеленият център, оформен от четирите кули - с многоетажните си триизмерни градини - отразява многообразието на тропическата флора и създава ново местообитание“, казват архитектите.

Image

Екипът на проекта също така предположи, че ландшафтната архитектура имитира естествената конфигурация на долината на тропическите гори, като промените в климата на различни нива се отразяват в засаждането.

Зеленото пространство допринася за подобряване на микроклимата в сърцето на комплекса, докато органичната форма на околните стени засилва естествената вентилация.

Image

Най-ниското ниво на градината има пътеки, свързващи различните кули, както и директен маршрут през центъра на пространството, който преминава отразяващо езерце.

Жителите, офис работниците и посетителите имат достъп до ресторанти, кафенета, търговски площи, фитнес клуб, басейн, супермаркет и хранителен корт, разположени на откритите тераси около периметъра на градината.

Дървени пътеки, каменна настилка и бронзови тонове, използвани за жалузите и вътрешните пространства, допълват естествената естетика на градината.

Image

Визуализациите на планираните градини бяха пуснати през 2015 г., по това време екипът на проекта заяви, че засаденото пространство „е проектирано така, че да създава вдъхновяващи и многофункционални градски пространства, които да се ползват от всички в Сингапур“.