Anonim
Image

Перфорираните балдахини засенчват тераси на скални апартаменти в близост до Тел Авив

Gottesman-Szmelcman Architecture е завършил луксозен апартаментен комплекс, кацнал на скала на север от Тел Авив, включващ тераси, закътани под решетъчни балдахини, които са с изглед към Средиземно море.

Image

Израелско-франко фирмата Gottesman-Szmelcman Architecture проектира The Arsuf Residences за общността от затворен тип Арсуф, Израел, която предлага гледка към морето и прилежащия национален парк Аполония.

Комплексът включва десет частни резиденции, разположени на високо място, сгушено между крайбрежните пясъчни дюни и съществуващия крайградски район.

Image

Основната цел на дизайнерския проект, който започна с поканен конкурс преди повече от 20 години, беше да се използва оптимално изключителното място и да се предостави празно платно, което различните собственици да персонализират.

„Проектът на брега на морето е проектиран да увеличи максимално гледката към морето, като същевременно оставя място за индивидуални експерименти с интериорния дизайн на всички десет частни жилищни единици“, казаха архитектите.

Image

Сградата се извисява над неудобно оформеното си място и също така е необходимо да отговори на предизвикателствата, породени от нестабилния терен и корозивен климат в резултат на силния морски бриз и соления въздух.

Асиметричните колони, закотвени в дюните, поддържат бетонната конструкция и серия от стъпаловидни нива, приспособяващи тераси по морския изглед.

Image

Белият бетонен бетон, използван за конструктивни и декоративни елементи, е избран за допълване на тоновете на пясъчните дюни. Засаждането, включено в схемата, също помага на сградата да се съчетае с околния пейзаж.

Решетъчни балдахини, които се проектират от фасадите, за да защитят терасите от пряка слънчева светлина, хвърляйки геометрични шарки от светлина и сянка в тези външни пространства.

Конзолните екрани са увити в ориентирана дъска от нишки (OSB), която им придава подобна тоналност и текстура на повърхността на бетонните повърхности.

Image

Същата комбинация от бетон и OSB облицовка се прилага във всички общински помещения, включително циркулационна зона, съдържаща мостове и стълби, които се издигат през вертикална празнина.

Тъмният басейн в основата на стълбите отразява повърхностите на стените и таваните, пробити от светещи линии на вградено осветление.

Gottesman-Szmelcman Architecture искаше да предостави на собствениците на жилища свободата да конфигурират собствеността си така, както искат, така че всяка резиденция е разработена в сътрудничество с избран от клиента интериорен архитект.

"Нашето мнение беше, че сградата ще се възползва от разнообразие от гледни точки и интерпретации, " каза съоснователят на студиото Асаф Готсман, "и че сградата е толкова силна, че може да послужи като прекрасен казус за това как отделните клиенти и техните дизайнери биха се обърнали към потенциала на всяко пространство. "