Anonim
Image

Maple Street School в Бруклин разполага с топъл интериор от дърво

Много дърво, меки пастелни тонове и ярки акценти се използват, за да се почувства това предучилищно училище в Бруклин като „разширение на дома“.

Image

Местните студия Barker Freeman Design Office (BFDO) и 4 | MATIV си сътрудничиха за създаването на новото училище Maple Street, когато се разшири до второ място.

Идеално пространство бе намерено в наскоро завършена разработка със смесена употреба близо до оригиналния клон в проспект Лефертс Гардънс, бързо променящ се квартал в съседство с проспекта на Бруклин.

На екипа беше поставена задача да вгради в пространството всички функции, необходими за задоволяване нуждите както на децата, така и на учителя, и да създаде среда, благоприятна за учене и игра.

Image

„Предучилището възприема себе си като продължение на дома, където се подчертава сътрудничеството и участието, където всяко дете се отглежда в топла и грижовна атмосфера и където любопитството и играта са централни за ученето“, коментират от екипа. „Тези концепции оформиха процеса на проектиране и неговия резултат, тъй като дизайнерите търсеха високо функционални решения, за да отговорят на техните нужди.

Image

Леко, ефирно усещане беше постигнато с бели стени и кленово дърво, което се използва за подови настилки, мебели и джобни врати. Тези врати се плъзгат далеч в стените, за да се отворят всяка от трите основни класни стаи една към друга и разполагат с неправилно оформени изрези, за които съучениците да надникнат.

Image

Трите пространства се свързват с многофункционална зона, пълна с кухня, в която се помещава ежедневно „кафе-време“ за участие на цялата група. Целта на това е да насърчава здравословните хранителни навици и да насърчава социалната ангажираност.

„Гъвкавият дизайн на кухнята има отворени и затворени състояния и е замислен, за да позволи на различни фонове и графики да обслужват различни видове дейности, като настройката на тематични вдъхновени хранителни камиони“, казва екипът.

Image

Полуотворени бани са разположени между различните пространства, с повърхности, оцветени в бледи нюанси на зелено и синьо / сиво. По-ярки акценти се осигуряват от тапицерията около отворите на вратите и стената на колче на входа, както и детските произведения на изкуството и играчките.

Image

За дейности на открито стълбите водят до тераса на покрива с пъстър гумен под, с рисунка, за да се създаде голяма пикселирана графика на острови. Районът е заграден от висок кедров сайдинг и перфорирани алуминиеви паравани.

Image