Anonim

StudioAC реновира дома в Торонто, за да имитира бившия апартамент на собственика в Ню Йорк

Фирма Studio AC от Торонто превърна тесна местна резиденция в светъл, просторен интериор с естествен камък и бледо дърво.

Richview Residence е проектиран от Studio AC за семейство, което се връща в Торонто, след като е живяло в Ню Йорк над 10 години. Семейството искаше да възпроизведе отвореното и модерно усещане на апартамента в Ню Йорк.

Проектът включва цялостно вътрешно обновяване на 50-годишна къща, превръщайки разчупеното й оформление на малки стаи във функционален дом с много място за съхранение.

Image

„Този ​​проект се представи първо като есе в предефиниране, в смисъл, че съществуващото оформление остава по същество нетактично“, заявиха от Studio AC. „Предизвикателството в дизайна беше как да се отворят пространствата нагоре и изкусно хореографското движение между тях.“

Image

„Това беше постигнато чрез въвеждане на линеен организиращ елемент под формата на„ опорен гръбначен стълб “, който съдържа съхранение, структура, механични, водопроводни …. по дяволите дори кухненската мивка!“ добави фирмата.

Къщата е разположена като правоъгълник около „гръбначния стълб“, който е белязан от широка дъбова настилка, която се стича по средата на дома и нагоре по стените и тавана над кухненския остров.

Image

При влизане, шкафовете за съхранение подреждат коридора, водещ право в кухнята. Белите шкафове и плочките на метрото украсяват зоната за готвене, която е белязана от широк остров, покрит с видно жилав мрамор.

В миналото кухнята е хлътнала всекидневна, преградена със стъклена половин стена. Намаляването на тази зона добавя уют, като същевременно позволява пространството да остане отворено за трапезарията и кухнята.

На горния етаж има три спални и главна спалня с гардероб и просторен санитарен възел. Баните разполагат с каменни плочки и много естествена светлина.

Image