Anonim
Image Проучването заема централно място в апартамент, облицован с лавици в Шанхай

Atelier Tao + C реновира апартамент на последния етаж в една от най-ранните високи сгради в Шанхай, като добави рафтове за книги по целия му периметър.

Реновирането вижда едностаен апартамент с площ 95 квадратни метра, превърнат в това, което архитектите наричат ​​една огромна „кабинет или домашна библиотека“.

Апартаментът е разположен в рамките на ISS Normandy Apartments, проектиран от унгарско-словашкия архитект Ласло Худек през 1924 г. и разположен в бившия френски концесионен район в Шанхай.

За разлика от конвенционалното китайско оформление на апартаментите, където всекидневната и спалнята се считат за най-важните пространства в дома, планът на Atelier Tao + C се върти около проучването.

Image

Архитектите премахнаха всички вътрешни преградни стени, за да създадат отворен план и инсталираха двойни височини от дъб до таван от раки с пушени дъбове по периметъра на апартамента.

Вмъкнаха и малко ниво на мецанин вляво от компактната кухня и трапезарна маса. Тесен набор от стълби, водещи до него, е обвит с лек бронзов мрежест парапет и още рафтове за книги.

Image

За да се създаде допълнителната височина, беше необходимо да се изложат бетонните и стоманените греди на сградата, които се поддържат от изложена бетонна и стоманена колона в центъра на апартамента.

Всекидневната е под формата на модулен диван в центъра на апартамента, а бяла мраморна баня е подметена под нивото на мецанин, през която се влиза през врата от бронзова рамка, снабдена с полупрозрачно стъкло.

Image