Anonim
Image В кафене Chengdu има стълбище, което се простира извън шкаф за книги

Китайски студиа HAD Architects и EPOS сдвоена дървена ламперия с перфориран метал вътре в това мъничко кафене Chengdu, което също разполага с комбинирани рафт за книги и стълбище.

Само 65 квадратни метра за игра, HAD и EPOS трябваше да създадат пространство, което да привлече минувачите, но и да предлагат стая за самостоятелни посетители, за да се отпуснат.

Image

За да постигнат това, те избраха да се съсредоточат върху материали, които или ще добавят топлина, или ще позволят на светлината да преминава. Това доведе до палитра от дървена ламперия и метална мрежа, както и мека мебел и зелени растения.

„Дървесината с топли цветове може да създаде естествена и комфортна атмосфера, докато припокриващите се тъмно метални перфорирани панове запазват неприкосновеността на личния живот“, обясниха дизайнерите. "Тези два фактора дестилират концепция - комбинацията от емоции."

Комплект дървени рафтове, подобни на решетка, покрива цяла стена, която се простира от земята до първия етаж, показвайки растения и кафе продукти. Стълбище се простира от този стелажен блок, като помага за ефективното използване на пространството.

Image

В долния етаж студията инсталираха сервизен плот с детайли от лек дървен материал, включително меню, показано на съвпадащи ленти от дърво. Има и кът за сядане, който се движи до прозорците, което позволява на посетителите да гледат към близкия площад.

Дървесината се повтаря на тавана и контрастира с по-тъмните дъски. Дизайнерите избраха сдържана цветова палитра с главно сиви и бели цветове, използвани за мебелите на магазина.

Image

Въпреки че приземният етаж е наводнен с естествена светлина, горната част на магазина няма прозорци, така че ателиетата са използвали „интеграцията на материал и светлина“, за да я поддържат максимално ярка.

Image

Панелите от перфориран метал разделят пространството, въвеждайки поверителност, без да пречат на светлината.

Обшивката на панела се повтаря отгоре, в поредица от сводести екрани, които създават скален ефект върху тавана. Използвани са също така и секции от дърво за създаване на ъглови пространства, като изрязаните секции действат като „прозорци“.

Image