Anonim
Image Скелетът на китовете е окачен над информационен павилион и бар в обновеното фоайе на Музея по естествена история

Огромният скелет на син кит вече е централната част на входното антре в лондонския природонаучен музей - но за разлика от динозавъра, хвърлен там преди, той е окачен от тавана, освобождавайки място отдолу за информационно бюро, което се удвоява като лента.

Лондонското интериорно студио Casson Mann ремонтира фоайето като част от текущ ремонт на историческия музей. 25-метров кит замества бронзовата диплодокова отливка - по прякор Dippy от местните жители - която е стояла в космоса през последните три десетилетия, но която сега продължава на турне.

Под кита бял мраморен цокъл действа като информационна точка денем и бар нощем.

Image

Природонаучният музей е най-новият от групата музеи в Кенсингтън, който е под значителен ремонт.

Музеят на дизайна се премести в нов дом в обновения Институт на Британската общност в края на миналата година, докато V&A музеят отвори ново крило миналия месец - и всеки има свое пространство за събития, което може да наеме. Това обновяване ще позволи на Природонаучния музей да се състезава.

Image

"Ние винаги сме били едно от най-важните места за наемане на събития в Лондон", заяви говорител на Музея по естествена история пред Dezeen. "Опитваме се да го направим по-работещо пространство за посетителите и да съпоставим харесванията на V&A с тяхното предсърдие, което е доста приветливо изживяване, когато влезете."

"Броят и мащабът на събитията, на които можем да бъдем домакини, няма да се променят в бъдеще, но се надяваме, че вдъхвайки живот обратно в зала Hintze, ще запазим позицията си като привлекателна дестинация за следващите десетилетия."

Image

Дизайнът на Casson Mann включваше реорганизиране на цялото оформление на пространството. Целта на студиото беше да постигне незабравен външен вид, който да възхвалява романската архитектура на голямата зала, проектирана от английския архитект Алфред Уотърхаус в средата на 1800-те.

"Нашата отправна точка за това беше да се опитаме да се върнем към колко страхотна е сградата", каза съоснователят на студио Роджър Ман пред Dezeen по време на обиколка на пространството.

„С течение на годините всички различни итерации на дисплеи, информация и бюра се размислиха като цяло, така че отправната точка беше да се съблече веднага, за да се насладите на невероятната сграда, каквато е.“

Image

Екземпляри върху плинтуси от бял мрамор или в големи стъклени витрини сега са прибрани спретнато в ниши или „чудодейни заливи“ около краищата на залата. Това означава, че китът, окачен от украсените арки, става още по-фокусна точка, когато посетителите влязат.

Животните, включени в заливите в лявата част на залата, съответстват на съществуващите експонати на музея в западното крило, а изчезналите видове са настанени в нишите в дясно, което показва колекциите на източното крило.

"Не искахме нещо да ви измъкне прекалено много, така че те са малко лакомство и изненада, когато прониквате в залата", каза Ман.

Image

12 милиона британски лири, необходими за обновяването на Природонаучния музей, са дошли от филантропски дарители, включително 5 милиона британски лири от британско-австралийския Майкъл Хинце, на когото входната зала вече носи името си.

"Това е много пари за филантропия, а не публични пари, което очевидно е нещо в сегашния климат, към който трябва да се стремим", заяви говорителят на Природонаучния музей.

Разрешаването на пространство за провеждане на частни събития също ще осигури значителен източник на приходи за музея.

Image

Други културни центрове в столицата наскоро се възползваха от огромни филантропски дарения, включително Tate Modern, който получи разширението си Herzog & de Meuron благодарение на американския бизнесмен, роден в Украйна Лен Блаватник, който беше и финансист на новото разширение на V&A.

Кралската академия на изкуствата също наскоро обяви добавянето на нова архитектурна галерия, както и две награди за архитектура, финансирани със седемцифрено дарение от британския предприемач и основателя на Travelex Лойд Дорфман.

Image

Касон Ман е назначен за проекта през 2013 г., след успеха на галерията „Съкровищата“, която завърши през 2012 г. Реновирането на зала „Хинце“ е част от по-широк спектър от работи за обновяване на музея, последно ремонтиран през 70-те години на миналия век.

В момента Niall McLaughlin Architects и ландшафтна фирма Ким Уилки работят над основен ремонт на входните площи на Природонаучния музей с добавяне на подземна обител, градина за диви животни и обществена площадка.