Anonim
Image

Студио mAAb слотове шперплат клинове в покривното пространство на реновиран апартамент Rennes

Френското офисно студио mAAb превърна едноетажен апартамент в град Рен в дуплекс, като включи чифт дървени обеми и мецанин пешеходна пътека в бившето таванско пространство.

Студио mAAb актуализира интериора на апартамента на последния етаж за двойка с дете, които искат пространство, което може да се развие, за да отговори на променящите се нужди.

Студиото отвори част от тавана на сградата, за да създаде интериор с двойна височина, който увеличава усещането за пространство в рамките на дневната зона с отворен план.

Дървените елементи са издигнати над салона и кухненските помещения, като образуват празнина, която се простира до върха на покрива.

Image

"Облечени в дървен материал, двата тома от двата края засилват отчитането на пространството с двойна височина и създават усещане за окачване", казват архитектите.

„Концепцията позволява еволюция, тъй като в бъдеще един от вложките за дърво може да се трансформира в друга спалня.“

Новосъздаденото пространство между дървените форми съдържа тихо проучване, което гледа към дневната зона отдолу и е осветено от светлинни светлини от двете страни на скатния покрив.

На долното ниво също се помещават спалня и душ кабина, които са прибрани от едната страна на основното пространство.

Стълбище с отворени щрангове и дървени протектори с минимална стоманена парапета осигурява достъп до горното ниво и функционира като пространствен разделител между салона и кухнята.

Image

Сградата датира от началото на 1900-те години и, когато е възможно, архитектите се стремят да запазят или възстановят оригинални характеристики.