Anonim
Image Caruso St John използва смърчови дъсчици за създаване на студио за дизайн на меки клетки Kvadrat

Архитектурната фирма Caruso St John преобразува склад в Копенхаген в студио с ламперия, където дизайнерският екип на Kvadrat може да разработи гамата си от акустични панели.

Базираната в Лондон Карузо Сейнт Джон, която миналата година спечели наградата Стирлинг за своята галерия „Нюпорт Стрийт“, беше възложена да реновира пространство в индустриалното пристанище на датския град, за да създаде пространство за меки клетки на Квадрат.

Image

За начало складът беше съблечен обратно към бетонната му обвивка. Бяха премахнати стари проводници и тръби, а бетонът беше ремонтиран и боядисан в бяло.

След това архитектите са използвали големи панели от смазан смърч, за да разделят пространството с височина шест метра, създавайки оформление, което включва големи работни пространства и заседателни зали, но това може да бъде отворено и за по-големи събития, както се изисква.

Image

По протежение на едната страна на склада, смърчовите дървени дъски образуват стените, подовете и стълбището на двустепенна конструкция. По същия начин в единия край на пространството те създават голяма стена за съхранение, която разделя основното ателие от друго работно пространство.

Дървените панели също образуват система от плъзгащи се врати на двете нива.

Image

„Проектът има за цел да осигури гъвкав фон за меките клетки на Квадрат да преследват своите амбициозни и непрекъснато развиващи се планове“, каза Карузо Сейнт Джон, който се ръководи от архитектите Адам Карузо и Питър Сейнт Джон.

Image

Оригиналният бетонен под е вече полиран, което разкрива неговия агрегат. Дизайнерите го наричат ​​"вид индустриално терразо".

Акустичните екрани на Kvadrat Soft Cells - които са нарязани, сглобени и тапицирани ръчно в завода на Полша на марката - са монтирани на стени и тавани, за да помогнат за намаляване на ехото в стария склад.

Image

Характеристиките на работния плот с орех в кухнята, както и в отделните пространства на студиото - справка за оригиналните складови прозорци.

Мебелите са целенасочено несъответстващи, като смесват нови парчета с предмети от 60-те години на миналия век, докато монтирането на стени предлага място за големи ролки от плат.

"От завои непочтителни и чувствителни, обновяването изразява безпроблемно съпоставяне между старо и ново", каза Квадрат.

Image