Anonim
Image Estudio Atemporal преобразува старата фабрика в Мексико Сити в съвместни офиси

Мексиканските архитекти Estudio Atemporal са сдвоили бетонни колони и стени от шлакоблок с прегради от черен метал и стъкло при преобразуването на бивша индустриална фабрика в Мексико Сити в пространство за сътрудничество.

Сградата с площ от 722 квадратни метра обхваща цял блок в разпростиращия се град Anáhuac.

Той съчетава двуетажен блок с покрив от трион и триетажен обем с плосък покрив, който местното студио Estudio Atemporal използва за разделяне на интериора на два типа работно пространство.

Image

Вътре в коопериращата сграда, която се нарича Guateque, съществуващата структура е оставена изложена и допълнена с обзавеждане по поръчка, включително дървени бюра и ярки килими, и много зеленина.

Image

„Тези няколко елемента водят до това, че оригиналната сградна конструкция заема водеща роля; видимите бетонни колони и откритите стени от шлакобасни блокове контрастират с обзаведеното по поръчка обзавеждане във всяко пространство“, казват от студиото.

"Материалите и цветовете стават сърцето на пространството."

По-ниският обем функционира като отворено пространство в стил работилница с естествена светлина, наводнена през прозорци с висока библиотека.

Бетонните колони и наклонените греди на съществуващата конструкция образуват рамки около различни зони в пространството.

Image

Подът на мецанин е прорязан в най-високата точка, за да създаде по-уединена зона за четене.

Бюрата, подредени отдолу, предлагат по-интимно работно пространство.

Image

Масите за пинг-понг с ярки жълти дъски за мрежи заемат основната открита зона за игра на работниците.

Офисите от двете страни са разделени от високи стъклени стени, с черни алуминиеви рамки, поставени в назъбената линия на покрива.

До втория том - триетажния блок - се стига по дървено стълбище, което води в обща кухня и трапезария.

Работните пространства са поставени на първия етаж, където сгъваемите стъклени врати се отварят към подвижен вътрешен двор в източния ъгъл.

Image

Външното пробивно пространство е обзаведено с дървени пейки и маси и покрито с пергола с поникване на засаждане.

Административното пространство е поставено на най-високо ниво, с ограничен достъп за поддържане на поверителност.

Image