Anonim
Image Амир Навон и Мааян Зусман използват трикове за спестяване на пространство за тесен апартамент в Тел Авив

Светлите цветове и стъклените стени създават илюзията за допълнително пространство в рамките на този апартамент Bauhaus в Тел Авив, който е ремонтиран от архитекта Амир Навон от Studio 6b Design School и интериорен дизайнер Maayan Zusman.

Image

Работейки заедно с възпитаниците на интериорния дизайн Дана Сараву и Наама Тисън Вилоцки - също от Студио за дизайн 6b Studio - Навон и Зусман получиха задача да отворят пространството, като в същото време монтираха още стаи.

Жилището, разположено в сграда на Баухаус в един от централните булеварди на града, е с площ 70 квадратни метра и има собствена частна градина - рядкост в Тел Авив, според дизайнерите.

Image

Премахвайки стените и преконфигурирайки оригиналното оформление, дизайнерите са превърнали апартамента с една спалня, една баня в двуспален, апартамент с две бани с компактни външни и вътрешни кухни и домашен офис, разположен в стъклена кутия в хол.

Image

По време на предишен процес на обновяване таваните на апартамента са понижени и стълбовете се сгъстяват, за да се осигури подкрепа на сградата.

За да създадете ярък и ефирен външен вид, светло тонизирана дъбова херинга се съчетава с бледи цветове, докато тъмните акценти се използват в кухненските и банята помещения.

Image

"Искахме да осигурим по-тъмни контрасти, без да затваряме пространството", обясниха дизайнерите. „Това може да се види в сивата кухня, черната баня със собствена баня - която е акцентирана със злати - и тъмния под с плочки от елха във втората баня.“

Image

„Безопасна стая“, която също беше добавена по време на по-ранния ремонт на сградата, беше превърната във втората спалня. Две дървени плочи с дупки, пробити в тях, поддържат модулни месингови куки и рафтове, които могат да се използват за съхранение.

Image

Месинговите акценти бяха използвани в целия апартамент под формата на осветителни тела и аксесоари, включително висулка от Ламберт и Филс над масата за хранене. Месинговите лампи бяха инсталирани и върху удебелените структурни стълбове на апартамента, за да ги интегрират в новия дизайн, вместо да ги скрият.

За да спестите място, гардеробът представлява част от стената между спалнята и хола, докато полупрозрачните стъклени врати позволяват на светлината да тече между дневните помещения.

Стъклена работна стая, разположена във входа на къщата, гледа към дневната зона. Завеса, която обвива пространството, може да се използва за създаване на поверителност.

Линия от рафтове с различна дължина се простира по цялата дневна зона от трапезарията до стъклената офисна стая.

"Тъй като размерът беше от решаващо значение, ние избрахме да закупим няколко артикула и по поръчка, проектирани по най-добрия начин, включително шкафове, рафтове, нощни шкафчета, огледала и т.н.", обясниха дизайнерите.

Отвън подовата настилка на градината беше променена на настилка, за да съответства на външните прозорци на сградата, а живи зелени стени бяха инсталирани, за да осигурят живот на растенията, без да заемат ценно пространство.

Image