Anonim
Image

Nike разкрива нюйоркската централа, покрита с гигантски засадени шнурове

Седумните растения образуват огромен тик на покрива на новата централа на Nike в Ню Йорк, който също разполага със закрит баскетболен корт, заседателни зали във фургон и стълби в стила на бели.

Nike NYHQ заема шест етажа в сграда на 855 Avenue на Америка, проектирана от екипа на Workplace Design + Connectivity с базираната в Ню Йорк Studios Architecture.

Image

Спортният гигант, който е основан в Орегон, отвори офисите, за да установи по-силна връзка с града. Засадената версия на известното лого на марката, което се вижда от Емпайър Стейт Билдинг, е един от по-известните примери.

Закритото баскетболно игрище, което е с размери 4000 квадратни фута (приблизително 371 метра) и разполага с 400 места, е по-фокусирана в общността функция. Той ще бъде домакин на отборни игри в местната лига и гимназия, а също така ще бъде на разположение за служителите на Nike.

Марката спортно облекло вече представи своето дълбоко сходство с Ню Йорк в неотдавнашната кампания #NewYorkMade, която включва поредица от съвместни сътрудничества и интервенции в целия град.

Image

Като част от кампанията тя включи базирания в Бруклин художник Каус, за да рисува мотивите си за подпис на две баскетболни игрища.

Вътре централата е проектирана като поредица от пространства с отворен план и „свободен стил“, предназначени да насърчат творчеството и сътрудничеството между 180 служители.

Срещите на открито и релаксацията ще се проведат на терасите на покрива, а фургон „Фолксваген“, инсталиран на третия етаж, може да приюти други събирания. Дизайнерският екип избра микробуса като препратка към оригиналното превозно средство, което съоснователят на Nike Бил Бауърман и първият служител Джеф Джонсън използваха за разпространение на обувките.

Image

На втория етаж разнообразни работни пространства дават възможност на различни екипи да си сътрудничат, докато бюрата, проектирани от дизайнерите на офис мебели Mash Studios с Nike, позволяват както седене, така и стоене.

Също на този етаж са разположени поредица от конферентни зали с различна големина, които са украсени с плочки по таван по поръчка, които Miniwiz направи от рециклирани материали, и библиотека.

В интериора се споменава серия от спортни мотиви. Дървено стълбище, което води до третия етаж, се простира в места за сядане на стадион в стил „бели”, а камионът предлага на служителите „пазаруване на храна” като тези, открити на спортни игри.

Image