Anonim
Image MWAI използва бледосиви тонове в западно лондонско обновяване за двама любители на дизайна

Лондонското студио MWAI е използвало меко-сива палитра, за да актуализира апартамент на горните етажи на викторианска тераса в Малка Венеция, като прилага тона върху подови плочки и дъбови плочи.

Архитектите са използвали геометрични облицовки и нюанси на бяло и сиво, за да подчертаят пространството и лекотата в рамките на минималистичния дом, който създадоха за двама любители на дизайна и тяхното растящо семейство.

В центъра на имота, входно антре със сива ламперия създава голямо открито пространство, като врати водят към спални, баня и перално помещение.

Меките нюанси на стените тук допълват измитите от сиво подове.

„Част от кратката информация призовава за създаването на характерен вход, който да бъде топъл, приветлив и естествено водещ гост в хола горе“, каза директорът на MWAI Алесия Моси пред Dezeen.

„Съвременен дизайн с топлина и текстура, който да отговаря на модерната класическа колекция от мебели на клиентите.“

Викторианската къща беше претърпяла няколко кръга от предишни ремонти и беше преустроена в множество апартаменти много години преди студиото да започне проекта, но това беше тяхното намерение да поддържат връзка с оригиналната архитектура на сградата.

„Нашето предложение се стреми да възстанови първоначалната форма на плана, когато е възможно, като ограничи количеството на структурните нарушения, като същевременно подобри значително услугите и изолацията“, каза Моски.

"Ние със сигурност смятаме, че общите части трябва да бъдат ремонтирани в симпатичен стил, за да се даде по-голямо значение на сградата."

Мебелната компания Andrew Morton обърна подобно внимание на линейните модели в поръчаната дограма, която създаде за проекта.

Изчистените линии и прости форми се омекотяват чрез използването на шарени дървен материал. В зоната на обличане на основната спалня, меките тонове и в рамките на мебелите от дървен материал придават лекота на дизайна.

В основната баня "геометричната строгост" беше инжектирана в дизайна чрез полагане на мраморни плочки в шеврон модел през пода и задната стена на душа.

Самият душ е остъклена кутия, очертана от черна рамка - създаваща чисти линии и атмосфера на онова, което студиото нарече „контролиран минимализъм“.

На пода на банята архитектите създадоха мека градиентна цветова схема, като разположиха по-тъмния мраморен облицовка в единия край, така че стаята да избледнее от сиво до бяло.

За разлика от тях, стените и подовете на фамилната баня са покрити в синьо-бели плочки, за да създадат по-игрива среда за време на баня.

В една от детските спални, дървена рамка с форма на къща продължава лекият дизайн, допълнен от пръски цвят в мебелите и чергите.

На височината на сградата, под заградения покрив, кухнята-трапезарията с отворен план е изпълнена със светлина от горните прозорци и прилежащата външна тераса.

MWAI отвори врати през 2009 г. и се ръководи от режисьорите Матю Уудторп и Алесия Моски. Младото студио е изградило разнообразно портфолио от комисионни от жилища от висок клас, преустройство и реставрация, до комерсиални проекти.

Image