Anonim
Image Grzywinski + Pons създава „изтънчено тропически“ интериори за хотел Eden Locke от Единбург

Стените в пастелни цветове, плетените мебели и изобилието от засаждане се отличават в този хотел в Единбург, който нюйоркското студио Grzywinski + Pons е проектирало да контрастира с каменната си външност от 18 век.

Eden Locke се намира в Новия град на Единбург, Световно наследство на ЮНЕСКО, характеризиращо се с имоти от грузинската епоха. Grzywinski + Pons го описва като "красива, ако строга колекция от здрави и еднообразни чинове".

Задачата да трансформира една от тези грузински къщи с тераса от 18-ти век в хотел със 72 стаи, студиото избра палитрата от тропически материали, която да контрастира със сградите. Топлият цвят на шотландската светлина, която се залива от големите прозорци, също подтикна към избора.

„С почитание на благоговение се опитахме да разкрасим сградата по свой начин и отвътре навън“, казаха архитектите, които също така приспособиха хотел Leman Locke в Лондон за същата верига апартхотел, ръководена от дизайна.

"Ние усилихме визуалната топлина на дългата шотландска светлина с подход, който се наведе към изискано тропическия."

Image

В зоната за кафе и бар на приземния етаж стените, боядисани в зелено, са сдвоени с разнообразие от плетени мебели по поръчка на студиото и плетени възглавнички за пода. Теракотени саксии, пълни със зеленина, са изпъстрени между тях.

Друго обзавеждане включва бледите дървени столове, които са облицовани пред прозорците, докато комплект жълти висулки светят над бара и осигуряват контраст на зеленото.

Рафтовете зад бара са изградени от мрамор и месинг - материали, които архитектите избраха да преодолеят пропастта между историческото и съвременното, заедно с кожа, порцелан и камък.

В единия ъгъл бледите стени са сдвоени с бели столове, докато дълги висящи светлини висят от решетена дървена конструкция на тавана, добавяйки по-спокоен елемент към пространството.

Особено внимание беше обърнато и на входа, където вратата е покрита с остъклен вентилатор и ковано желязо. Това е екранирано от останалото пространство с дървена рамка, пълна с изобилие от стъкло.

Image

Наред със сградата от 18-ти век, архитектите реновираха и задното разширение от 20-ти век и използваха контраста на пространствата в своя полза в спалните.

Жилищните площи са разположени в светлите и възвишени пространства на по-старата структура, докато спалните заемат по-малкото по-ново пространство.

„Ние манипулираме сградата секционно, така че помещенията да обхващат както щедрия грузински обем, така и по-тесните пространства от 20-ти век, като създават някои динамични пространства“, каза Grzywinski + Pons.

„Използвахме капитала на по-големия период на фенестрация и високи тавани в обществените зони на стаите, докато леглата и циркулацията седят в по-интимните зони на хибридните пространства.“

Двете нива са свързани със стълбище, което обгръща банята и кухнята в центъра на апартамента и води до спалнята. В по-малките помещения по поръчка парапет също образува парапет.

Спалните продължават жизнената тема, където бледите стени са контрастирани с жълти пръчки. В една стая стените са боядисани наполовина розово и наполовина сиво - още едно кимване към присъединяването на две епохи.