Anonim
Image Tolila + Gilliland създава своето ново парижно студио в стара таванска работилница

Архитектите Николас Гилиланд и Гастън Толила са ремонтирали стара работилница в парижкия квартал „Бут аукс Кайл“, за да създадат офис и студио за нарастващия си екип.

Tolila + Gilliland беше надраснал предишното си офис пространство, така че екипът от 12 души се премести в таванското пространство, което преди беше служило като ателие за няколко различни бизнеса.

Image

Като начало архитектите отлепиха задните слоеве на окачените тавани и офисните прегради, за да разкрият „индустриалните кости“ на пространството от 160 квадратни метра. Те откриха дървените опори на скат с височина 4, 5 метра.

Image

Тази конструкция от дървен материал е боядисана в бяло и изпълнена с естествен тон, панели, изолирани от дървесни влакна, които осигуряват акустичната и топлоизолация на пространството. Те са прекъснати от решетка от светли светлини, която залива откритото пространство със светлина.

Допълнителна светлина влиза през прозорци в двата края на сградата.

Image

"Когато пристигнахме, таванът беше нисък, с тъмни офиси - отворихме всичко, за да създадем нова конфигурация, позволяваща на по-малки работни групи в по-голямо открито пространство", казва архитектът Николас Гилиланд пред Dezeen.

Image

Стоманопроводите от поцинкована стомана поддържат индустриалната естетика на сградата, заедно със сиво валцована бетонна настилка. Дебелите модулни поцинковани системи от рафтове от стомана разделят пространствата, осигурявайки както повърхности за съхранение, така и магнитни дисплеи.

Image

За интериора, месарските блокчета осигуряват място за архитектурните модели на студиото. Има и „материална стена“ в единия край на работилницата, показваща образци за текущи проучвания на проекти, както и мебели от USM и Herman Miller.

Image

„Поверителността се подобрява от страничните стелажи с височина един метър на всяко бюро“, заяви Джилиланд. „Акустичната обработка на тавана запазва шумовото замърсяване в откритото пространство.