Anonim
Image

Дан Брун засажда маслиново дърво в центъра на бутика RTA Melrose в Лос Анджелис

Маслиново дърво израства от парче чакъл към кръгова светлина в този моден магазин в Лос Анджелис, който е проектиран от местното студио Dan Brunn Architecture.

Dan Brunn Architecture - студиото, което също наскоро реновира проектирана от Франк Гери къща - създаде водещия магазин за модната марка в Лос Анджелис Road to Awe. Той заема основна сграда от 1970 г. на авеню Мелроуз.

Взимайки сигнали от името на марката, студиото на Брун искаше да предложи усещане за чудене в магазина. Затова те работиха с японския ландшафтен дизайнер Хитоши Китаджима, за да проектират градина в центъра му.

Клиентите могат да се отпуснат на полукръглата форма под пейката под дървото и да погледнат нагоре през светлината, която предлага проблясъци на палми от някои ъгли.

„Интериорната градина допринася за спокойствие и внася в сцената маниерно усещане за природата“, казаха от студиото. "Дървото е засадено под светлинна светлина, която огледало кръга от трева / пейка и филтрира слънчевото греене в пространството."

За останалата част от интериора Брун сдвоява метални детайли с дървени повърхности, бетонни подове и бели стени, за да създаде „минималистичен фон на острата мода“.

Image

Дрехите се показват от двете страни на градината, висящи на различни нива от ъглови черни рамки, които са прикрепени към две почернели стоманени греди, минаващи по тавана.

Двойка въртящи се огледала на дисплея отразяват дървото. Те са поставени в дървени кутии по поръчка с рафтове на дисплея на гърба.

Контрастирайки тази запълнена със светлина зона, задната част на магазина е покрита с тъмни пепелни панели. Разбита е само ивица светлина, която се движи нагоре по стената и тавана, за да образува кръст - препратка към втората буква в логото на марката.

Това е един от няколко примера за смела геометрия в магазина. Други включват почернената стоманена пейка в зоната на чакане, която се очертава с кръглата пейка в средата на пространството и бюрото за продажба на пепел от дърво.

"В средата на пространството, въображаема линия, създадена от бюрото за продажба и плота на плочата, изглежда, " отрязва "кръгла седалка, създавайки подравняване с краищата на останалите мебели", обясниха от студиото.

Има и две ярки бели съблекални, в едната има врата, която се завърта, за да разкрие огромно огледало.

Магазинът също беше пригоден да разполага с намалено количество остъкляване и ъглов навес над входа. Въртящата се врата от пода до тавана се съчетава с черната външна част.

Image