Anonim
Image По поръчка съхранение създава място за велосипеди в реновиран апартамент в Барселона

Коломбо и Серболи Архитектура са реновирали апартамент в Барселона, отваряйки преградите, за да създадат голямо жилищно пространство с по поръчка, стенен багажник за велосипеди.

Наречено за кратко CaSA, студиото в Барселона реновира преди това мрачния, отделен апартамент, за да удовлетвори клиента - любител на колоезденето и спорта.

Image

До входа на апартамента, наречен Сант Антони, три вертикални черни метални стълба образуват поръчана система за съхранение на него, за да окачи велосипедите си. Зад стълбовете големи сиви плочки за стена предпазват зоната от белези от парфюм и мръсотия от моторите. Тези плочки продължават и в други области на къщата.

„Целта беше да се създаде много мъжествен, но изискан дом, като се използва неутрална палитра и се фокусира върху различни текстури“, обясниха архитектите.

Други текстури се използват другаде в дома. В кухнята, черен, полиран плот и черна мивка с подходящи кранове контрастира на сивите плочки, които също покриват пода на повдигнатата кухненска площ и продължават в съседната баня.

Image

Различните размери на плочките съставляват повърхностите на стената и пода на банята, което озвучава цветовата схема на кухнята, с черни шкафове и съответстващи кранчета и подробности. Екранът за душ е оформен от единствено парче стъкло, рамкирано с черна стоманена джанта.

Image

Интериорният стил на всекидневната с отворен план се фокусира върху неутрална палитра, като белите боядисани стени допълват подовете от дъбова дървесина. Жилищната зона е обзаведена с бледо син диван от Stua и плетен кош от стол Kettal - разположен около куп кръгли маси за кафе от същата марка мебели.

Подът от дъбова дървесина от дневната зона продължава във въздушната главна спалня, която е изпълнена със светлина от френските прозорци, които се отварят към балкон от Жулиет. Достъпът до спалнята за гости и гостите е през две двойни врати, които са запазени от първоначалния апартамент, заедно с корнизите им.

В единия край на апартамента, друг набор от френски прозорци се отваря към малка тераса, която преди това е била затворена и превърната в баня с перални помещения, блокиращи пряката слънчева светлина от един от прозорците.

С отварянето на балкона, засилената естествена светлина осветява апартамента, като терасата се превръща в кът за сядане на открито с гледка към околния квартал.

Интериорът на съществуващия апартамент е бил напълно изкормен, преди да започне реновирането - архитектите премахват по-голямата част от гредите на тавана, които след това се нуждаят от повече структурни укрепвания, всички те са скрити от гледката зад кадифените завеси от цвят на тила.

„Необходими бяха големи структурни укрепвания, тъй като повечето греди бяха засегнати“, казаха архитектите.

Image