Anonim
Image Облицован в слабините таван заема централно място в обновения имот от 18-ти век

Италианското студио Duearchitetti е реновирало апартамент в сграда от 18-ти век във Варезе, в която има централна дорик колона, каменна ясла и таван с сводест слабин.

Някога собственост на богато миланско семейство, наскоро сградата беше разделена на апартаменти и напълно реставрирана.

Тогава местният Duearchitetti беше поканен да извърши основен ремонт на един от апартаментите на приземния етаж на сградата, наречен Casa AG. Дизайнът на архитектите включваше смесване на валцовани бетонни подове с оригиналните архитектурни характеристики, които включват необичайния таван.

Обикновено наречен слабинен свод, но известен още като свод с двоен варел или напречен свод, този тип конструкция на тавана се създава чрез пресичане на два варелни свода под прав ъгъл.

Според архитектите целта е била „да се установи непрекъснат диалог“ между старо и ново. Те избраха да превърнат имота в минималистична черупка, което позволява модерното обзавеждане да допълва чертите от 18-ти век, тънко загатвайки за наследството на сградата.

В централната, сводесто-сводеста стая дървена платформа с прилежащ шкаф е разположена на бетонния под, отделяйки входа на апартамента от останалата част от пространството. Малки детайли от желязо върху централната колона на стаята и върху каменното корито споменават историята на сградата.

„Искахме да подчертаем оригиналната структура на сградата, нейните материали и нейната нередност“, заяви екипът.

„Подразделението на вътрешното пространство [е направено с помощта] на специфични интервенции с избрани материали - стъклото се използва за разграничаване на зоните за баня, а дървото се използва за съдържащите се обеми, за да се отдели входа и да се екранира зоната за спане.“

Студиото избра полиран бетон за приземния етаж, докато на горния етаж дървените подове отразяват откритите греди на тавана.