Anonim
Image

Преоткритото таванско пространство прави място за ниво на мецанин в апартамента в Барселона

RÄS направи основен ремонт на апартамент в Барселона, разкривайки скрит таван на заграда, където може да се побере мецанин с ниско ниво от поликарбонат.

Image

Базираното в Барселона студио отлепи съществуващите таванни плочи, разкривайки таванската площ и даде възможност на архитектите да разширят едноетажното жилище - на име La Dominique - в двуетажно таванско помещение със спалня на втория етаж.

Естествената светлина тече през дома от прозорци, разположени в двата края на апартамента, и от светлинна светлина в двускатния покрив. Неутралната, предимно бяла и сива палитра поддържа пространството светло, като светлината отскача от стените и облицованите с плочки повърхности.

Перфорирана стоманена стълба свързва двете нива и позволява светлината да проникне в пространството. Същата концепция се наблюдава в поликарбонатната стена, която създава полупрозрачна преграда между надвисналия мецанин и пространството на приземния етаж.

Image

Горе черни декоративни плочки оформят подовата повърхност на нивото на мецанина, контрастираща с горната боя от бяла тухла. Тънък балон с желязна рамка свежда до минимум прекъсването на непрекъснатия лист от поликарбонат, който действа като разделителна стена между двете нива.

Image

От долната страна на мецанина серия от сводести теракотени плочки изравнява тавана, добавяйки по-топли тонове към сивия гранит на пода на апартамента и лъскавите бели плочки, които очертават стените на долния етаж.

На нивото на долния етаж RÄS избра минималистичен дизайн с промишлени материали, включително полиран гранит в банята, заедно с пет милиметров суров железен лист, който оформя разделителната стена между кухнята и стълбището.

Image