Anonim
Image Лорън Снайдер и Кийт Бърнс създават дом вътре в основен ремонт на кафявия камък в Бруклин

Собственикът на дизайнерския магазин Лорън Снайдер и архитектът Кийт Бърнс реновираха градска къща с кафяв камък в Бруклин, за да създадат за себе си този пълен със светлина дом, където пространствата са обрамчени от предмети, а не от стени.

Тесната сграда в района на Бедфорд-Стюйсасант в Бруклин беше в неспокойно състояние, когато Снайдер - собственик на The Primary Essentials - и Бърнс го придоби през лятото на 2014 г.

Image

Двойката реши да отвори затрупаните интериори, да създаде гледни линии към всяка от външните фасади на дома. Това доведе до по-отворено оформление, правейки жилищните помещения да се чувстват въздушни, въпреки 18-футовата (5, 5 метра) сграда.

Image

„Установеният плик беше предизвикателен, защото съдържаше много дълбоко пространство без естествена светлина“, обясни Бърнс.

„Освен въпроса за естествената светлина, предизвикателството беше как да напълниш плика по нов начин, без да го разкъсваш напълно.“

Image

Без стени, които да определят различните зони на дома, дуетът избра да използва мебели и други сигнали за организиране на пространството.

"Определихме пространството около предмети, като кухненския остров, главния душ и гардероба, което има хубавия ефект да направи всички помещения да се чувстват по-големи", обясни архитектът.

Кафявите камъни са често срещан тип имоти в много квартали на Ню Йорк и са популярни сред купувачите. Други скорошни ремонти на кафявия камък в Бруклин включват един, който е облицован отново в алуминий и един с издълбан от него светлинен фон.

Тази сграда с площ от 3200 квадратни метра (297 квадратни метра) обхваща четири етажа. Подобно на повечето структури от кафяв камък, приземният етаж съдържа самостоятелен апартамент, който собствениците отдават под наем. Достъпът се осъществява отделно.

Image

Посетителите се изкачват на кратък полет от стъпки на открито, за да стигнат до основната жилищна зона. Тук всички стени са премахнати, за да се създаде кухня с отворена концепция, пространство за живеене и трапезария. За носещи цели бяха необходими само няколко груби дървени колони.

Image

Съществуващото стълбище на дома беше запазено и подчертано с тъмносив нюанс на боята. Той води до двойка спални за гости, разделени от баня, които двойката споделя.

Image

Вместо да бъде отрязан от останалата част от дома, стълбището за кацане е проектирано да служи като две непринудени места за сядане. Южната страна получава повече слънчева светлина и е пълна с саксийни растения. На север кътът за четене гледа към улицата.