Anonim
Image

Триетажното осветление осветява къща от редица Монреал от Naturehumaine

Реновирането на тази къща в Монреал от местната фирма Naturehumaine се фокусира около атриум с тройна височина, който внася дневна светлина в жилищни помещения на всички етажи.

Somerville Residence бе завършена за двойка с две малки деца. Домът с три спални е част от поредица от редови къщи, така че намесата на архитекта се фокусира само върху интериора.

Image

Къщата е с размери 16 фута (пет метра) и е дълбока 47 фута (14 метра). В основата му е щедър светлинен лъч, центриран над празнота, която управлява цялата височина на къщата.

„Съществуваща празнина с тройна височина, покрита с прозорче, осветява сърцето на къщата“, казва Naturehumaine. „Цялото оформление на стаите е пренастроено според новите нужди на клиентите.“

Image

От улицата външен полет от стъпала води до малък вестибюл. Това се влива в хола, който заема предната част на имота и гледа към улицата.

Задната част на дома съдържа кухнята, където плъзгащите се стъклени стени дават директен достъп до задния двор. В центъра на приземния етаж е трапезарията, която е подравнена със светлинното покритие отгоре.

Image

Стълбище с отворени протектори минава покрай централната празнина. „Ново стълбище с предпазител, съставено от черни, боядисани стоманени тръбни секции, подчертава вертикалността на пространството с тройни височини“, казаха архитектите.

Междинният етаж съдържа главната спалня, самостоятелна баня и офис за собствениците.

Най-горният етаж е запазен за две детски спални, които споделят баня извън площадката. Тук архитектите включиха малко кътче за домашна работа или четене.