Anonim
Image Министерство на дизайна създава учебно заведение за роботи, облицовано с метални и тръбни светлини

Министерството на дизайна на архитектите създаде тази фасадна лаборатория по роботика в Сингапур, за да обучава и вдъхновява инженери, работещи с нови технологии за автоматизация.

Image

Алуминиевите пръчки и лампите за тръбички стърчат от стените и тавана под различни ъгли в лабораторията, която се използва от образователната група по роботика RACE и се намира в рамките на индустриален парк в основно жилищния квартал на Yishun.

RACE Robotics Lab от 243 квадратни метра служи за две основни цели - действа като изложбена зала за роботи в продажба и предоставя място за компанията да провежда семинари за обучение в индустрията.

Image

Министерството на дизайна (MOD) има за цел да създаде гъвкав интериор, който да подкрепя и двете дейности, като същевременно ще има силен и „бъдещ напред“ облик.

"Лабораторията трябваше да бъде непрекъснато отворено пространство, но същевременно благоприятно за малки групи за практическо обучение", заяви МОД. „Също така се стремяхме да създадем ангажиращо и бъдещо пространствено преживяване, което обозначава идеята за индустриална автоматизация и прецизност“.

Image

„Като цяло пространството осигурява подходящ фон за въвеждане в епоха на автоматизация и роботизация.“

От пристигането на посетителя във фоайето на асансьора - изцяло черно пространство, пробито само от табелата на RACE и ъглова подредба на бели линии - интериорът трябва да има дезориентиращ ефект.

Големи завъртания на вратите се отварят от фоайето, за да позволят влизане в самата лаборатория по роботика. Докато това пространство също е боядисано изцяло в черно, стените и таваните са покрити с триизмерна "втора кожа" от линейни елементи, изградени от кухи, ръчно нарязани алуминиеви тръби и LED светлини на ленти.

Панелите са разположени под странни ъгли един към друг, като „случайното поръсване“ на лентовите светлини помага да се подчертае фасетиран ефект.

Image

Въпреки че разположението може да изглежда произволно, то е изградено по план, който създава кътчета в откритото пространство за дейности в малки групи.