Anonim
Image McLaren Excell контрастира пушен дъб с бяла ламперия за лондонски дом в бивш офис

Бялата оребрена ламперия осигурява неутрален фон за обзавеждане от пушен дъб и бани с мрамор в този бивш офис в западен Лондон, който McLaren Excell е превърнал в семеен дом.

Image

Базираната в Лондон McLaren Excell изцяло ремонтира двуетажната сграда Rylett Crescent в лондонската Shepherds Bush, която първоначално е била промишлено перално, преди да бъде превърната в офиси.

Архитектите размениха конвенционалното оформление на пространствата, за да създадат резиденция с четири спални, като поместиха жилищните помещения в изпълнения със светлина, първи етаж с двойна височина, а спалните на партера.

"Оформлението на сградата се поддава на" обърната "подредба", каза съучредителят на студио Лука Макларън пред Dezeen.

"Жилищните площи заемат осветен първи етаж, като спалните и баните са разположени на по-тъмния и по-хладен партер", каза той.

Дневна, кухня, трапезария с отворен план заема 12-метрова стая на първия етаж, която е осеяна с непрекъсната остъклена светлина на покрива и прозорци, които заливат пространството с естествена светлина.

Архитектите боядисаха всички стени и тавани в бяло и облицоваха две от успоредните стени с лакирани с бяла ламперия частично покриващи прозорците, които вървят по горната част на стената.

Тези оребрени панели също предни рафтове за книги, вградени в стени и врати към съседните стаи за четене и телевизия и баня, добавяйки усещане за приемственост в целия имот.

По-тъмното обзавеждане осигурява контраст на този празен фон, включително тъмните кухненски шкафове с пушен дъб и чекмеджетата за съхранение, които са вградени в стени и бетонната настилка.

„Ритмичната ламперия скрива голяма част от необходимите пространства за удобство извън централната дневна зона и осигурява неутрален фон към простора от бетонна настилка и красиво фигурирана дограма от пушен дъб“, каза Макларън.

Над кухненския остров виси черна висулка във формата на бар - едно от малкото украшения към пространствата с подбрани задни части.

Архитектите също създадоха покривна тераса в оригиналния обем на това ниво, до която се стига от салона чрез набор от остъклени плъзгащи се врати.

Тези прозорци също са предназначени да окъпят стълбището към приземния етаж със светлина. Панелите от по-дребен дъб подравняват стълбите и оформят протекторите, докато баницата е от тъмен метал.

Последните няколко стъпки са направени от бетон, осигуряващ приемственост с останалата част от подовата настилка на долното ниво.

Описан от архитектите като "мрачен", коридорът, който води към спалните, е облицован със сив дъб. Панелите отново маскират вратичките, отличаващи се само с бронзови дръжки.

Всяка от стаите на това ниво е завършена просто, с бели боядисани стени и светли мокети, които имат за цел да използват максимално естествената светлина.

В баните белите мраморни стени и вани се допълват от смесица от тъмно дърво и облицовани с огледала шкафове.

Image