Anonim
Image Саксийните растения покриват подобни на перли стени в лондонското кафене от Neiheiser Argyros

Саксийни растения и билки се закрепват върху решетъчна метална конструкция вътре в това лондонско кафене от местните архитекти Neiheiser Argyros, която също разполага с открити канапи и стени, покрити с корк.

Базираното в Лондон архитектурно студио, режисирано от Райън Нейхайзер и Кристина Аргирос, беше възложено да проектира неутрален фон към жизнената продукция от менюто в кафенето Olive + Squash.

Кафето се състои от две помещения с контрастни облицовки - зона за хранене и зона за изваждане, които са визуално свързани с метална решетка от пода до тавана, проектирана да прилича на шпакловката, използвана от зеленчукопроизводителите.

Приземният етаж разполага с изцяло бели облицовки, а трапезарията на първия етаж е облицована с коркови панели.

Neiheiser Argyros избра ярки цветни табуретки и висящи крушки за зоната за сядане на първия етаж, добавяйки жизненост и усещане за игривост в иначе простото пространство.

„Пространството отдолу е неутрално, хладно и твърдо, което позволява ярките цветове и геометрията на суровия продукт да бъдат основният материал. По-горе палитрата е топла, текстурирана и мека, като кани посетителите да се съберат и да се задържат по време на храненето си, - каза Нейхайзер на Dezeen.

„Съвременен отзвук от пергола на традиционния земеделски производител, решетката е домакин на растения, цветя, билки, менюта и интегрирани места за сядане“, добави той. „Разработихме серия от потребителски метални предмети, които могат да се прикрепят към металната решетка, като й дават гъвкава функционалност.“

Image

Мрежевата рамка образува балюстрада към дървеното стълбище, а съдържанието й е предназначено да расте и да се адаптира с кафето, за да отговори на променящите се нужди в бъдеще.

В рамките на персонализиран сервизен плот в приземния етаж, стъпаловидните площи на дисплея са проектирани така, че храната да е винаги видима за клиента.