Anonim
Image Складът в Барселона се превърна в гъвкаво пространство за сътрудничество за архитекти и дизайнери

Барселонският студио Appareil интегрира мебели в стените, за да отвори това креативно пространство за сътрудничество, специално проектирано да отговаря на нуждите на архитекти и дизайнери.

Пространството е разположено на последния етаж на склад в Poblenou, бившият индустриален квартал на града, който сега е част от района на градско обновяване 22 @ Barcelona.

Image

Проектът служи като нов офис на базираното в Барселона студио, но също така е отдаден под наем като място за сътрудничество за други творчески индустрии, както и за предоставяне на изследователски студия за Института за модерна архитектура на Каталуния.

Image

Облекло върна обратно в типичното складово пространство, за да създаде прости, отворени работни зони, които да отговарят на архитекти, дизайнери и подобни творчески професионалисти.

Две стърчащи дървени мултифункционални стени изравняват дължината на пространството, жилищното оборудване и осигуряват временни работни зони.

Image

Единствените мебели в средата на стаята са плаващи маси и леки табуретки, които лесно могат да бъдат преместени настрани, за да се отвори пространството за културни дейности.

„Проектиран и конструиран на място, обновяването е жив тест за професионални взаимодействия в този мултидисциплинарен стопяващ съд в района“, каза Appareil. "Той обхваща концентрациите на производители, дизайнери, архитекти, предприемачи и различни занаяти … въртящ се творчески център в центъра."

Най-вече бялата палитра е комбинирана с неутрални тонове от сивия бетонен под и дървени шкафове, докато пръски от синьо се получават през табуретки и плотове.

Image

Проста кухня с дървена покривка със скрито съхранение и баня са разположени в единия край на нивото. В противоположния край прозорец от пода до тавана загражда зимна градина и балкон, който гледа към морето.

Image