Anonim
Image Axelrod Architects реновира хълмния дом, за да подобри гледките към залива Сан Франциско

Фирма от Тел Авив Axelrod Architects е ремонтирала резиденция от 30-те години на миналия век в Калифорния, предоставяйки съвременен черно-бял интериор и обширни остъкления, за да се възползват от вълнуващите гледки на сайта.

Къща с изглед е разположена на хълм с изглед към Оукланд и залива Сан Франциско.

Image

Обемът на дома първоначално е бил сегментиран, а вътрешната му структура е била скрита под спуснати тавани. Архитектите се стремяха да направят неподправен и видим интериорен обем, като същевременно предлагаха панорамна гледка към града надолу по хълма.

На приземния етаж фирмата замени стената срещу входа с плъзгащи се стъклени листове от пода до тавана, обърнати към залива.

Image

Слайдът на стъклата се отваря, за да се присъедини към комбинирано пространство за живеене / трапезария и палуба, изработена от почернен кедър, който се превръща в тъмен дъбов под във вътрешността на дома.

Белите стени и шкафовете в откритото жилищно пространство завършват предимно черно-бяла палитра.

Image

Пейзажът е рамкиран чрез монохроматичната схема, която подчертава залива и през деня и през нощта. Палитрата създава и модерен контрапункт на екстериора с дървена ламперия.

"Запазихме външната част на къщата като оригинална, така че нейната естетика беше като тази на старата вила", казаха от Axelrod Architects пред Dezeen. „Трябваше да вървим с драматичен и модерен външен вид за интериора, за да подобрим модерния стил на дизайна.“

Image

"Поддържането на едноцветните покрития прави интериора по-голям, унифициран и по-спокоен", добави фирмата.

Палитрата продължава в частните зони на дома, които архитектите разделят между основния етаж и нивото отдолу.

Горната спалня седи отляво на входа. Лупиран екран, изработен от почернели дъбови ламели, създава коридор към спалнята по ръба на жилищното пространство. Преградата предлага отделяне от откритата зона, без да затваря плана на пода или да прекъсва гледката.

„Изграждане на стена, която да направи пространството по-малко и да скрие гледката, затова го поддържахме отворено“, заявиха от фирмата. "Гледката все още се вижда отзад на екрана и създава интересни нюанси и светлина през целия ден - това е интересен дизайнерски елемент."

Image

От другата страна на екрана, стълбище се навива към главната спалня, кабинета и главната баня. Прозорците по стената на спалнята разкриват гледката на залива. Прилежаща покрита тераса с вградена гореща вана предлага пространство за наслаждение на природата в нивото на мазето.