Anonim
Image Проектът New Design смесва стилове и цветове в реновиран апартамент в Манхатън

Нюйоркското студио The New Design Project е сдвоило средата на века и съвременните мебели в този апартамент в Манхатън в Midtown и е добавило цветни цветове в неутралния интериор.

Апартаментът, наречен Fresh and Serene на Park Avenue South, е реновиран за млад клиент. Дизайнерите искаха пространството да отразява както местоположението, така и начина на живот на наемателя.

Image

"Искахме да създадем пространство, което да се чувства изискано и елегантно, но все пак младо и градско", заяви проектът за нов дизайн пред Dezeen. „Нашата цел беше да създадем пространство, което да е въздействащо, без да се опитваме твърде усилено.“

Дизайнерите балансираха цветова схема на сиво и бежово с тъмни акценти и сини тонове.

В хола бял диван Каса от Камерих и светло бежови фотьойли са поставени на Синия Диего Килим от Eskayel. Осветени отзад от големи прозорци и бели стени, обзавеждането беше избрано да предизвиква усещане за спокойствие.

Студиото направи черно и месинг стенен блок и голямо абстрактно произведение на изкуство върху съседна стена - създавайки смело изявление срещу останалата част от салона.

„Вярваме, че цветовата палитра и изборът на материали придават свежо и спокойно усещане на пространството, въпреки странния смел акцент и разположението на имота на оживения булевард в Мидтаун Манхатън“, казват от студиото.

Като добавим към контрастите в интериора, различните стилове на мебели се използват заедно. Столове в средата на века стоят редом до съвременното обзавеждане, подобно на дизайнерските нощни шкафчета, изработени от мрамор и черен дъб в спалнята, и плаваща тапицирана пейка в трапезарията.

"Винаги се опитваме да включим в дизайна си няколко различни стила, защото намираме, че добавя дълбочина и интерес към едно пространство", се казва в проекта за нов дизайн. „Това наслояване на стилове е по-скоро чрез използване на различни цветове, тонове и текстури, а не на модели.“

Вместо да променя оформлението на пространствата, студиото използва осветление, за да привлече вниманието към структурните аспекти на вече съществуващото пространство.

„Апартаментът вече беше в добро състояние, но се опитахме да наблегнем на архитектурните детайли, като например да уточним скулптурното осветление навсякъде, за да подчертаем високите тавани и да добавим драматизъм“, казаха дизайнерите.

Висящата лампа Lariat 3 от Apparat виси свободно от салона на тавана, докато полилеите, базирани на дизайните на Lindsey Adelman, са окачени в трапезарията и главната спалня.