Anonim
Image Appareil Architecture съчетава два апартамента в Монреал за създаване на еднофамилен дом

Appareil Architecture изцяло реновира този дуплекс в Монреал, за да възстанови съществуващите елементи на конструкцията, да разшири дома с допълнителен под и да внесе повече светлина в интериора.

Резиденцията Gounod се намира във Вилерай, оживен квартал, който се намира на северозапад от центъра на канадския град.

Image

Неотдавнашният ремонт бе завършен от местната фирма Appareil Architecture за млади собственици с намерение да се установят и да отгледат семейство.

"Екипът даде нов лизинг на живота на съществуващата структура на дуплекса, сега преобразувана в еднофамилно жилище", заяви студиото, което е основано през 2010 г.

Image

Първо, външността на сградата от 1920 г. е реставрирана с помощта на оригинални материали. "Зидарията е изцяло преработена, основите са възстановени и е подменена фенестрацията на предната фасада", казаха архитектите.

Добавянето на още един етаж към двуетажната сграда позволи на фирмата да създаде нови вътрешни дворове - функция, която клиентите поискаха специално.

Image

Домът с четири спални обхваща 4000 квадратни метра (372 квадратни метра). Влизайки на партера, посетителите са изправени пред трапезария с двойна височина, която е свързана с кухнята и хола.

Изкачването по компактно стълбище с дървени протектори води до втория етаж, който съдържа две по-малки спални, които споделят баня извън площадката.

Image

Този етаж съдържа и домашен офис с изглед към зоната за хранене отдолу.

Допълнението на горния етаж е изцяло запазено за основния апартамент. Всеки от собствениците на жилища разполага със собствена баня и килер, в допълнение към споделяне на външно пространство, до което може да се стигне от спалнята или коридора.

Допълнителна спалня за гости е разположена в сутерена. Това ниво включва и гъвкаво пространство, както и по-малки помещения за съхранение и комунални услуги.

Разширението на покрива контрастира на оригиналната тухлена фасада и е облицовано в тъмни метални панели.

Image

„Новият му и единствен външен вид го отличава от останалите в квартала и образува мост между миналото и настоящето“, заявиха от фирмата.

От вътрешната страна архитектите се стремяха да обединят социалните пространства, като премахват дялове, за да пуснат светлина.

Image

Това включваше частичното събаряне на някои от етажите, което създава вертикални гледни линии между пространствата.

„Екипът първо проби различните нива, за да декомплементира пространството и по този начин да създаде много по-приветлива връзка между пространствата“, обясниха те.

Нови прозорци бяха отворени и в задната част на дома, което дава на жителите обновена гледка към собствения им заден двор.

„Огромните прозорци, които сега са представени на задната фасада, предлагат по-голямо количество светлина отвътре и дълбок изглед към очарователната малка алея, която върви по протежение на сградата“, заявиха от фирмата.

Image