Anonim
Float Studio създава места за спане в офисите на легло в Манхатън

Лекото спиране на работното място се насърчава в седалището на марката матраци Casper в Ню Йорк, където служителите могат да провеждат срещи или да се дръпнат на легла, осигурени в офиса, проектирани от местната фирма Float Studio.

Бързо разрастващата се компания за спално бельо наскоро се премести в офис на два етажа в квартал Флатирон в Манхатън, проектиран от Float, за да отразява изобилните реклами на метрото в Ню Йорк на марката.

„Почерпихме много вдъхновение от някои от чертежите на линиите, използвани в кампаниите на метрото“, каза партньорът на студио Нина Етниер пред Dezeen. „Хареса ни тон-на-тон блус, използван в илюстрациите и използвахме това като посока за палитрата и материалите.“

Студиото също искаше да включи акцента на марката върху съня в дизайна, така че използваните цветове, за да направят основното ниво да наподобява утрото, а горният етаж подсказва нощ.

При влизане в офисите коридор от асансьора води към фоайето на долния етаж. Лъскавото лилаво бюро и синьото оцветена дъбова преграда зад него са в съответствие с бледата палитра на това ниво. Вдясно входът се отваря към общата зона, наречена „кметство“.

Преди малките стаи блокираха естествената светлина да достигне до тези две секции, но дизайнерите избраха да премахнат вътрешните прегради.

„Приемът и кметството изискваха най-преработка“, каза Етниер. "Трябваше да го отворим, за да осигурим достатъчно място за целия екип, който да се събере като цяло."

Дизайнерите спестиха ресурси на друго място, като изложиха таваните и оставиха голяма част от разкритите тухлени работи. Това също озари интериора и допринесе за сутрешното качество на основния етаж.

Няколко други американски офис интериора разполагат с открити стени и услуги, включително централата на Paperless Post в Ню Йорк и фабрично преобразувано работно пространство за рекламна агенция в Северна Каролина.

Създаването на обеми с нисък таван в офиса на Casper също помогна за отварянето на пространството, осигурявайки пространства за съхранение и уютни кътчета, без да блокира цялата естествена светлина.

Има три от тези стаи, разпръснати из офиса, наподобяващи сини кутии.

Едната се намира зад рецепцията, в източния край на пространството на кметството, и предлага склад.

Между входа и общата зона стои бяла керемидена преграда. Голям правоъгълник в средата на стената позволява изгледи между двамата, а също така осигурява пространство за прожекционен екран, който да се спуска по време на презентации.

Друга синя кутия в западния край на общото помещение крие кухненски уреди, с рафтове за съхранение на прибори за хранене.

Зоната отпред действа като място за хранене и място за гледане на презентации.

„Културата на компанията, която преди се е чувствала интимна, може да се развие, след като компанията преживее бърз растеж, “ каза Etnier. „Кметството е място за събиране на все по-различаващи се екипи.“

Два салона по външната стена завършват зоната на кметството. Те се отварят на пода без прекъсване, позволявайки на светлината от прозорците да достигне до останалата част от офиса.

Студиото постави третия син том в главното открито работно пространство, зад тухлена стена вдясно от рецепцията. Вътре три легла предлагат места за служителите да провеждат неформални срещи или да настигнат.

В останалата част от работната зона бюрата седят на редици сред изложените тухлени колони. Малките офиси и конферентни зали със стъклени прегради заемат североизточния ъгъл.

Стълбище вляво от рецепцията води към стаята на втория етаж, където Float Studio използва сребърни и бели шарки към стените, боядисани в градации наситено синьо, за да предизвикат нощно време.