Anonim
Image Петър Костелов създава трансформиращи се стаи за апартамент в Ню Йорк

Този реновиран апартамент в Манхатън от руския архитект Петър Костелов разполага с подбрани мебели, които се изтеглят, за да отговарят на нуждите на потребителя му.

Първоначално апартаментът в Uptown имаше две спални, хол, баня и кухня - оформление, което затваряше всяко пространство от останалите.

Image

Костелов имал намерение да отвори дома и да създаде стаи, които да обслужват множество функции.

"Основната цел на проекта е концепция за безпроблемна трансформация", каза архитектът. "Например, хол може лесно да се трансформира в трапезария, докато работещо студио се превръща в спалня за гости за нула време."

Image

За да направи апартамента адаптивен, дизайнерът използва дървени панели, за да повдигне пода, да изгради стените и да спусне тавана в средата на имота.

Този централен обем действа като студио / спалня, а също така съдържа различни предмети от мебели в пода и стените, които се изтеглят в това пространство и околните помещения.

Image

Едно легло се плъзга в спалнята, а маса и две пейки на колела се изтеглят с дължина малко повече от два метра в хола.

Пространствата за съхранение в стените също крият услугите за кухнята от другата страна на студиото.

Image

Тесната кухня е с лице към тухлена стена през керемиден коридор, където дървените рафтове се сгъват, за да образуват маса за закуска или допълнително плот, когато е необходимо. До банята, главната спалня и допълнителната трета спалня също се влиза от коридора за вход.

Много сглобяеми мебели са били използвани от много дизайнери, за да увеличат пространството в малките апартаменти. Други примери включват апартамент във Флоренция от 70-те години, който се превръща от дом в работно пространство, и малка едноетажна къща в северен Лондон с мебели от регулируем шперплат.

Image

В апартамента в Ню Йорк Костелов също промени оформлението на помещенията, за да осигури по-светли жилищни пространства и да буферира местата за спане от оживената улица.

"Основната спалня беше преместена в западната страна, така че уличният шум да не притеснява спящите наематели", каза той. "В резултат на това холът, обърнат към главната улица, получава повече дневна светлина и по-добра естествена вентилация."