Anonim
Image Студио Jab създава селски интериор за алпийски таванско помещение с изглед към планината

Геометрично стълбище и еклектични мебели се отличават с дървени повърхности в този апартамент в Северна Италия, който беше реновиран от италианския офис Jab Studio и се разкрива гледка към планината.

Студио Jab създаде дома на таванско помещение, наречено Casa FWH, под мансардния покрив на сграда във Vipiteno, Южен Тирол.

Image

Архитектите работеха с местния майстор, за да внесат разнообразие от дърво в пространството, включително панели за тавана и бледи дъски за подовете. Те се допълват от стени, боядисани в бяло.

Image

„Традицията и иновациите са комбинирани в стил, който възприема дървото като водещ актьор на къщата, но въпреки това се използва по различни начини и довършителни работи, следвайки по-съвременен подход“, коментират дизайнерите.

Image

Жилищните зони с двойна височина са разположени от едната страна на апартамента, където съществуваща дървена греда върви по цялата дължина на пространството, а три светлинни светлини предлагат гледка към живописния планински пейзаж.

Image

Двойните сгъваеми бледи дървени врати отделят салона от трапезарията, където дъските за пода са подредени в различни посоки, за да обозначат пространство за трапезария от светло дърво.

Image

Масата може да бъде преместена, за да създаде повече място за фоайе - бял боядисан стол е поставен под светлината на светлината от едната страна, а сивата покрита седалка е разположена под другата.

Image

Кухнята може да се намери от другата страна на стаята с отворен план, с черни висулки светлини над нейните шкафове от шперплат. Извитите дръжки са издълбани във вратите, за да се разкрие по-тъмен дървен слой отдолу.

Image

Геометричното стълбище разполага с тъмна метална рамка и бледи дървени протектори. Води се до спалнята, на мецанин над кухнята.

Тук по-семплите покрития включват бяла мрежеста ламперия, използвана за вратите на гардероба, и метална балюстрада.

Image

Банята е скрита далеч зад кухнята. Тук се използват и детайли от дърво, за да се компенсират белите облицовки и стени от мазилка.

Image