Anonim
Image Трикратни архитекти актуализират къщата на Лондон Меуш с едноцветен интериор и селски детайли

Трикратни архитекти са реновирали обикновен имот в изключителната лондонска зона Primrose Hill, сдвоявайки стари бели стени с почерняла метална конструкция, полиран бетон и боядисана тухлена зидария.

Базираното в Лондон студио бе помолено да препроектира ранната викторианска къща за млада двойка, която искаше да подобри съществуващото оформление, докато възстанови някои от първоначалните детайли на сградата.

Архитектите пренаредиха прозорците и вратите до техния вероятен произход и използваха райета с палитра назад, за да обновят интериора.

Image

"Беше трудно да се определи оригиналната форма и външен вид на предишното въплъщение на сградата. Хазарното разширение и обновяването бяха изкоренили характера на викторианската работилница и създадоха поредица от разделени тъмни пространства на всеки етаж", каза пред Dezeen директорът на студиото Джак Хосей.

Image

„Работейки с клиента, ние се опитахме да възстановим фасадата до нейната вероятна първоначална форма, препозиционирайки отвори, за да създадем подредена подредба на вертикално пропорционални отвори и врати от дървен партер на приземен етаж от дърво“, добави той.

Image

Жилищното пространство с отворен план е поставено на най-горния етаж, където прилежащата тераса създава уединено външно пространство вместо градина.

Остъклен панел, поставен в настилката, насочва естествената светлина надолу в пода отдолу, където има главен апартамент и единична спалня.

Image

На приземния етаж се помещава допълнителна двойна спалня и кабинет, които се отварят към поляните през широки врати за карета.

Тук полиран бетон покрива пода във връзка с издръжливата тухла или калдъръмите, които първоначално са мотивирали входа.

Двата горни етажа и стълбището, което ги свързва, са покрити с широки дъски от ела на Дъглас, за да създадат по-домашна атмосфера.

Черните детайли под формата на боядисана тухлена зидария, рамки на прозорци, осветление и шкафове контрастират на бялата мазилка, използвана за покриване на стените навсякъде, и дават името на проекта: Black & White Mews.

Image