Anonim
Image

Бетонните и терасови мебели се отличават с минималния интериор на кафе Ritz & Ghougassian

Този интериор, обединен отзад за кафе в Мелбърн, съдържа бетонни и терасови детайли, които предлагат приглушен фон за цветната храна, която се продава.

Местното архитектурно студио Ritz & Ghougassian беше помолено да проектира семпъл интериор за Пента, разположен в предградието на Елстернуик. Кафето с площ 125 квадратни метра включва основна трапезария заедно със уединено частно пространство.

За да направи интериора интересен, въпреки минималния си завършек, студиото разработи нестандартно обзавеждане на кафе като тераси за сядане.

„От нашия клиент се обърнахме да създадем една закуска, която да уважи предлагането на храна, цветен показ на сезонни ястия“, каза пред Dezeen директорът на студио Жан-Пол Гугасян. "Предлаганите ястия получават приглушен и дестилиран фон, за да им позволят да бъдат истинските звезди."

"Предполагам по много начини, докато заемате място на предлагането на храна, интериорът отразява игривостта и разнообразното меню."

Екипът създаде две контрастни пространства, и двете завършени с прости материали палитри и разпръснати местни папрати.

Наред с ярки боядисани в бяло стени и високи тавани, основното пространство за хранене има големи прозорци, които изпълват стаята с естествена светлина и създават усещане за величие.

Преобладаващата особеност на това пространство е използването на зидария, включително полиран бетонен под, който излага агрегата, от който е съставен.

Бетонните конструкции се издигат от пода - създавайки станция за кафе и чакане - заедно с теразови плинтуси, които образуват места за сядане. Ritz & Ghougassian избраха тежките, солидни структури, които да въведат усещане за постоянство в голямото пространство.

Те са обединени с черно боядисани маси и те контрастират с нежния перфориран метал, който облицова стените.

В металната облицовка е затворена по-малката трапезария, която е създадена, за да осигури алтернативна зона за сядане, която може да се резервира за частни събития и срещи.

Той е завършен в тъмни материали и тонове, образувайки по-интимно пространство, което служи за убежище от светлото, отворено пространство за хранене.