Anonim
Image

ATT Architects превръща таванско помещение на Джакарта в офис, изпълнен със светлина

Индонезийската фирма за архитектура и интериор ATT Architects е превърнала таванско помещение в Джакарта в офис с подреден дизайн, който черпи вдъхновение от скандинавския дизайн.

Проектът за ремонт на 150 квадратни метра, ръководен от директора на ATT Architect Ян Стивън Тиндра, е разположен на 11-ия етаж на съществуващ блок, който предлага панорамна гледка към индонезийската столица.

Студиото премахва преградни стени, за да създаде по-ярка и по-минималистична централа за себе си, включваща работни пространства с отворен план.

Архитектите взеха сигнал от скандинавския дизайн, а също така избраха модерни мебели от средата на века, за да облекат пространството, включително парчета от датския дизайнер Ханс Дж Вегнер.

„Вдъхновихме се от скандинавския дизайн поради тяхната дизайнерска философия, която празнува непретенциозност и простота с подценявана елегантност в дизайна“, казва Тиндра пред Dezeen.

„Това е дизайнерска философия, която доста отговаря на индонезийската дизайнерска общност“, обясни той. „Стаите в скандинавски дизайн обикновено са леки, проветриви и светли, с модерно обзавеждане и естествени материали, особено дърво за завършване на стила на прохладни, спокойни и неподправени работни помещения.“

Черен орех масата обзавежда заседателната зала, придружена от шест стола с копчета от датския дизайнер Ханс Дж Вегнер, като продължава монохроматичната цветова схема на офиса.

"Всеки един тон, детайл и материал в пространството са внимателно обмислени и подбрани, за да създадат хармонично и естествено усещане, като същевременно разширяват усещането за височина в пространството", каза Тиандра.

Дъбовият паркет може да се види в целия офис - с изключение на банята, където кремовите плочки подравняват пода и стените.

Комбинация от затворени и отворени стаи предлагат места както за индивидуална, така и за групова работа. По-малко проучване за двама е затворено от стъклена преграда с черна рамка, а бюрото с форма на L следва ъгловата стена в зоната с отворен план.

Залата за срещи, достъпна чрез масивно стълбище от дъбова дървесина, боядисана в бяло, може да се похвали с прозорец от пода до тавана с изглед към офиса отдолу, докато сивата ламперия от тъкан омекотява предимно дървения интериор.

Лампи висяха от таваните и стените около офиса и могат да се въртят до всяка позиция.