Anonim
Image Самостоятелно проектираният офис на Studio Four23 в бившата метална работилница е вдъхновен от инструментариум

Студио Four23 използва снимка на инструментариум като вдъхновение при проектирането на собственото си работно пространство в Лондон, което е завършено с промишлени материали.

Комуникационното студио, базирано в Clerkenwell, реновира бивша метална работилница, за да отговори на изискванията на техния офис, като в същото време симпатизира на оригиналните качества на сградата.

Важното беше пространството да е гъвкаво, като осигуряваше удобства за всеки член на екипа, както и да се погрижи за различните събития, които се провеждат там.

Image

"На първата среща Хариет, директор по пространствен дизайн, донесе със себе си снимка от кутия с инструменти. Кутията с инструменти представлява Studio Four23 и как всеки инструмент има своя собствена роля, всеки има свой собствен специалист, способен да помогне за изработката и изграждането. Този месинг и дъбовият инструментариум стана наше студио “, каза Тани Бърнс от Four23 пред Dezeen.

Image

"Пространството също е отражение на историята на сградата. Черните прозорци Crittal, които се увиват на 360 градуса около пространството и голи тухлени стени, бяха на мястото си от времето на сградите като работилница с благородни метали", добави директорът по пространствен дизайн на Four23 Хариет Патерсън.

Оригиналните характеристики станаха отправна точка, от която се разви интериорният дизайн, а съществуващите тухлени стени и вътрешна тръбна тръба бяха оставени изложени.

След това бяха въведени редица обзавеждане, проектирано да отразява кутията с инструменти - в материали като дърво, месинг и стомана, за да се подсили индустриалната естетика.

Окончателният дизайн съчетава тактилни текстури - от дръжка на вратата на Arno Jacobsen до тежки зърнасти дъбове, които са предназначени да канят хората да ги докоснат.

Изобилие от зелени растения също са разпръснати из цялото пространство, контрастиращи с индустриалния интериор.

По време на работния ден студиото е разделено на подвижни прегради, създаващи пространство за основно студио, заедно с заседателна зала, заседателна зала и място за съхранение.

Тези дялове могат да бъдат сгънати, за да се създаде отворена стая за студиото за провеждане на събития, като вечери и изложби.