Anonim
Image

Anne-Laure Dubois използва тъмносини плочки и тополов шперплат, за да актуализира апартамента в Париж

Anne-Laure Dubois реновира семеен апартамент в Париж, използвайки тъмносини плочки и бледо тополов шперплат, за да компенсира съществуващата дървена настилка.

Местният архитект Ан-Лоре Дюбоа реновира апартамента на 100 квадратни метра в 11-ия район на града за двойка и трите им деца.

Дюбоа остави основната структура на апартамент G непокътната, но направи няколко модификации, за да подобри качеството на светлината и циркулацията и кохерентността между различните пространства.

Съществуващите дървени подови дъски бяха възстановени в оригиналния си тон и допълнени от сдържаната палитра от цветове и материали, използвани в цялата резиденция.

Тъмно сините циментови плочки са фокусната точка на апартамента, от малката лепенка с триъгълни шарени в хола до големи квадратни шестоъгълни плочки, които бележат кухненското пространство.

Редица стаи, включително главната спалня и коридора, разполагат и със синя боя на стените. В кухнята основата на пейката също е в същия оттенък.

Image

„Разработена е разновидност на мотиви, цветове и размери, всички съдържащи една обща черта: тъмносин цвят“, каза архитектът.

"Циментовите плочки, използвани през апартамента, функционират като обща нишка и осигуряват приемственост в апартамента."

Част от стената, разделяща хола от кухнята и антрето, се отстранява, оставяйки металната носеща колона изложена.

"Тези модификации направиха помещението по-отворено, по-леко и създадоха по-силна връзка между различните три пространства, които все още поддържат техните функции и идентичности", обясни архитектът.

Трапезна маса с тъмносиня основа разширява ъгъла със стъклена и стоманена рамка от едната страна, поддържаща пролука, оставена от „масивен и препятствен“ шкаф, който беше съборен.

В ъгъла на кухнята шкафовете, облицовани в тополен шперплат, са покрити с бял плот, изработен от композитния материал Corian.

Тези кухненски шкафове се срещат и под ъгъл стена в коридора, който води до спалните. Архитектът разшири тази стена, за да създаде по-течен преход между пространствата.

Тоалетна сега заема малкото пространство зад стената. Пространството също е боядисано тъмно синьо и разполага с шестоъгълни плочки от същия нюанс с акценти на по-светло синьо и бяло.

Фамилната баня с преобладаваща бяла боя заема помещението до тоалетната и разполага с шестоъгълни плочки от бял под с повече сини акценти.

Чифт детски спални са разположени по-нататък по коридора. Двойни легла заемат една стая, която има голям черно-бял рисунък на животни на стената.

Image