Anonim
Image Morphosis проектира спални за хотел в СПА центъра на Zumthor's Vals

Morphosis е реновирал стаи за гости в хотел във Валс, Швейцария, където американската фирма също предложи спорен небостъргач до известната спа сграда на Питър Цъмтор.

Morphosis, студиото, основано от носителя на наградата Pritzker Том Майн, беше едно от четирите подслушвани за реконструкция на стаи за Къщата на архитектите в хотел 7132 - луксозно място за настаняване в уединеното швейцарско село.

Image

Имотът включва хотел със 130 стаи, построен в средата на 20-ти век, както и СПА центърът Therme Vals, който се счита за едно от най-важните произведения на швейцарския архитект Zumthor.

Зумтор и японски архитекти Тадао Андо и Кенго Кума също са създали стаи за курорта.

Morphosis обновени 20 апартамента за гости, всеки с размери 20 квадратни метра. Дизайните се въртяха около темите за камък и дърво.

Morphosis замисли два дизайна на помещенията, и двете от които създадоха усещане за комфорт и изисканост в сравнително малко правоъгълно пространство.

"Реновирането на поредица от стаи за гости с определен размер и структура включваше преразглеждане на определението за лукс", казва Morphosis, основана през 1972 г. от Mayne, която получава наградата Pritzker през 2005 г. Фирмата има офиси в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Image

"Обърнахме се към намаляването и усъвършенстването на елементите - съсредоточаване върху мащаба, цвета, тактилността, неочаквана форма и връзки с естествения контекст."

Всички аспекти на помещението - от осветлението до умивалника - бяха проектирани и изработени по поръчка.

Image

Дизайните бяха силно повлияни от околния терен.

В каменните тематични стаи сивите стени и подове са обвити в местен камък, който варира по цвят, кройка и текстура. Дъбовите панели в помещенията с тематика за дърво бяха направени от дървета, събрани от близките гори Граубюден.

Image

"Опаковайки посетителите в местни естествени материали, стаите черпят вдъхновение от невероятната маса от алпийски скали, пръст и зеленина на заобикалящата долина Валсер", каза екипът.

Обикновено бяло легло, удължено черно табло и черен склад за хранене бяха поставени във всяка единица. Голяма плъзгаща се стъклена врата се отваря към тераса, осигуряваща здрава връзка на открито.

В основата на всяка стая е осветен душ, изработен от горещо огънато стъкло, който е проектиран от Morphosis и произведен от баскетболната компания Cricursa. Бели или жълти точки, вградени в чашата, осигуряват усещане за уединение.

Душът е предназначен да служи "като абстрактно скулптурен предмет, който стои в светещ контраст с естествените повърхности на стаята".