Anonim
Image 30 000 пръчки линия стена на Езоп Джорджтаун от Tacklebox

Нюйоркското студио Tacklebox облече интериора на този магазин във Вашингтон за грижа за кожата Aesop със 100-годишни рециклирани пръчици.

За втория аванпост на марката в столицата на САЩ, тя се е преместила в пространство от 900 квадратни метра (84 квадратни метра) в историческата зона на брега на Джорджтаун.

Image

Tacklebox преди това е проектирал киоска на Aesop, направен от над 1000 копия на New York Times на гара Grand Central, а също така е използвал 25 000 кафяви хартиени торби за обяд, за да очертае интериора на бутика OWEN в градския квартал Meatpacking.

Студиото, водено от дизайнера Джеръми Барбър, отново реши да рециклира голям обем материал в това търговско помещение в DC.

Image

Екипът взе 30 000 южни борови пръчици - традиционно използвани за сушене на листата в тютюневите плевни на Джорджтаун - и ги постави отново като стена.

Отделните пръти с правоъгълно сечение бяха нарязани и подредени в неравна мозайка по източната стена на ъгловия блок, създавайки "динамична пулсационна повърхност".

Image

„Дизайнът е дефиниран от местното наследство, сдвоявайки отличителен визуален език с призоваваща същественост, за да вплетете магазина в тъканта на квартала“, каза Tacklebox.

Стоманени витрини с прахово покритие за косата и продуктите за грижа за кожата пробиват стената, облицована с дърво.

Тези лица потъват в центъра на пространството - функция, открита в много от магазините на Aesop по целия свят, използвани за тестване на стоките.

Тук умивалниците с тъмен цвят са разположени в подиум, също направен от южен бор.

„Тези съдове символизират уникалната история на обекта с водни тела, включително прилежащ естествен извор, който повлия на местната индустрия“, каза Tacklebox.

Остъкляването почти достига от пода до тавана по двете фасади, обърнати към улицата, което позволява изобилие от естествена светлина в пространството.

Image