Anonim
Image Biasol конвертира изброения склад в ресторант и коктейл бар в източен Лондон

Дизайнерското студио Biasol превърна склад от 19-ти век в Clerkenwell в ресторант и бар с мраморни и кадифени акценти.

Новото място с площ от 260 квадратни метра е осмото допълнение към веригата кафе-бар Grind & Co, проектирано от базираното в Мелбърн студио.

Image

Разположено в склад, включен в списъка на наследство от втори клас, датиращ от 1870-те години, пространството се състои от два етажа, разделени на коктейл бар, кът за хранене и бар в сутерена за домакински нощни събития.

Биасол премахна съществуващите преградни стени на приземния етаж, за да създаде две взаимосвързващи помещения, с бар и частна трапезария от едната половина, а основният ресторант от другата.

Image

На входа гостите се посрещат с месинговото лого на Clerkenwell Grind, което седи срещу дървена стена с шарки, оформяща фона на бюрото на домакините.

Износените дървени подове контрастират с луксозната естетика на основната трапезария, включително морски и розови кадифени седалки, мраморни маси и месингови осветителни тела.

Image

Кадифеният диван се извива около стените на основния ресторант към частната зона за хранене, като се съчетава с боядисаните в тъмноцветни стени дървен материал.

"Основната трапезария е отворена и елегантна, но искахме барът в мазето отдолу да се чувства по-забавно и женствено. Материалите, цветовете и осветлението играят голяма роля в това", коментират дизайнерите.

Image

Розовите кадифени столове придружават мраморни маси в трапезарното пространство и продължават в мазето, където допълват съвпадащия розов таван.

Дълъг участък от огледало и извити месингови рафтове, облечени от цветен асортимент от спиртни напитки, седи зад зелена мраморна щанга.

Image

Паркетната настилка в бара на мазето отразява стената на шеврона, докато малък участък от бледоцветни плочки обгражда бара.

„Зад нейната сложно рисувана фасада от тухла и теракота, ние се стремяхме да създадем ярко оцветен, но елегантен интериор, който да контрастира с архитектурата, като същевременно спазва нейното наследство“, коментират дизайнерите.

Image