Anonim
Image

Azman Architects добавя прегради от черешово дърво и килим, рисуван с зигзаг, към апартамента в Барбикан

Azman Architects ремонтира двустаен апартамент в лондонското Barbican Estate, като добави плъзгащи се врати от череша, килим, вдъхновен от Missoni, и мебели по поръчка.

Лондонското студио Azman Architects беше помолено да извърши основен ремонт на апартамента, разположен в Thomas More House - жилищен блок, който се движи от изток на запад, от едната страна на Thomas More Garden, най-голямата от градините на Барбикан.

Проектиран през 50-те години на миналия век от британската фирма Чембърлин, Пауъл и Бон, барбиканското имение е един от най-големите примери на бруталистичния стил.

Image

Клиентите поискаха дизайна да бъде възможно най-близък до оригиналното обзавеждане, така че архитектите запазиха много от оригиналната материя на апартамента, включително банята и вратите.

Image

Но предишните обитатели бяха премахнали много от оригиналните функции, като кухнята и плъзгащите се врати в дневната, които клиентите помолиха архитектите да ги възстановят.

"Когато наш клиент купи апартамента, той запази по-голямата част от оригиналната си материя, включително банята и тоалетната, но кухнята беше напълно премахната и заменена с такава, която няма никакви отношения в дизайна с предшественика си", обясниха архитектите.

"Освен това запазихме кабинета подробно в съответствие с оригинала."

Новите врати от черешово дърво се плъзгат към преградата на трапезарията от малка всекидневна, която може да се използва за създаване на резервна спалня за гостите.

Image

Цветният килим със зигзагообразни ивици от лилаво, жълто, зелено са сини, наподобява тъканта на италианската марка Missoni.

"В целия апартамент е монтиран райест килим", казаха архитектите. "Често е сбъркан с Missoni, но всъщност е направен от британска фирма, наречена Crucial Trading."

Розов и зелен стол и тъмносин диван легло обзавеждат пространството, а обикновена рафта с бяла рамка, поставена на задната стена, разполага с малко бюро за работа.

До дневната зона архитектите вмъкнаха нова кухненска шушулка, съставена от бяла и неръждаема стомана.

Панелите и вратите от черешово дърво обграждат обема и покриват шкаф за гардеробна и шкафове за трапезария.

„Клиентът много държеше кухнята да бъде възстановена възможно най-близо до оригинала, така че ние я проектирахме в този дух“, казаха архитектите. "Освен това запазихме кабинета подробно в съответствие с оригинала."

По цялата задна стена на кухнята се използват плочки с геометрични рисунки, докато кафявата ламарина покрива пода.

Image

В спалнята се използват легло и нощни шкафчета по поръчка, който разполага с голям прозорец и врати, които се отварят към една от зоните на терасата с гледка към градините отдолу.

Зад леглото архитектите са проектирали стелажно тяло, което играе ролята на таблото, както и зоната за обличане.