Anonim
Image Сътрудници за убежище и Zarch превръщат склада за подправки в Сингапур в бутиков хотел

Дизайнерските фирми Asylum и Zarch Collaboratives са превърнали бивш склад за подправки на река Сингапур в хотел, включващ открити тавани на тавана, тухлени стени и мебели от средата на века.

Хотелът Склад заема три триетажни сгради на брега на реката, които са били използвани като складове по време на разгара на търговията с подправки в Сингапур.

Image

Местното архитектурно студио Zarch Collaboratives и дизайнерското студио Asylum, поръчано от сингапурската фирма за гостоприемство The Lo & Behold Group, избраха финиши, за да се позовават на индустриалната история на сградата и културата на страната.

Image

„Нашият фокус беше да защитим наследството на собствеността, като същевременно създадем нова гледна точка на термина„ индустриален “, казва Крис Лий от убежището.

„Околната среда е топла и изискана, за да не се прекалено очевидно заземена в това, което е било преди“, продължи той.

Image

Остава голяма съществуваща тухлена стена, оригиналните покривни конструкции и черна метална порта остават изложени във фоайето с отворен план. Те се допълват от таван с бяло боядисано покритие и сив под.

Image

Черни зъбни колела и колела висят от тавана за еталонни машини, с висящи светлини между тях.

Други функции в индустриален стил включват черно метално стълбище и оребрена рецепция.

Image

Деликатните златни стълбове екранират пространствата, които обграждат фоайето. Горната част на бялата стена зад рецепцията е украсена с редици изпъкнали квадратчета, които са подчертани от светлините, вградени в лицата им.

Дълъг бар с основи от черен мрамор заема един ъгъл на пространството, откъдето гостите могат да пият коктейли, напоени с подправки.

Image

Черните ребра от стената зад бара осигуряват рамката за рафтове, пълни с алкохолни напитки, докато до нея се издига текстурирана тъмнокафява стена.

Останалото пространство е обзаведено с кафяви кожени дивани и столове с метални крака и черни кожени седалки. Има и набор от зелени столове в средата на века, подредени в група в предната част на пространството.

Image

Дизайнерите са продължили смесената естетика в спалните, където черните таванни ферми също са оставени изложени. Използваните неутрални облицовки включват петна от сиви плочки, които покриват стени и дървени подови дъски.

Колекция от метални рамкирани мебели се използва в различни оформления за настаняване на дървени и мраморни шкафове за мивки, гардероби и бюро в различните помещения.

Image

В едно от пространствата черна рамка се простира от покривната конструкция, за да поддържа умивалник, покрит с мрамор, и багажник за халати отдолу, докато в друга стая има златна метална рамка.

Допълнителна спалня има плъзгаща се преграда със стъкло със златен оттенък, която се отваря към собствената баня от спалнята.

Image