Anonim
Image Дървената пешеходна пътека минава през интериор на OVH от Pierre Thibault

Този преработен офис интериор на Atelier Pierre Thibault е разделен от дълга пешеходна пътека с дърво, изпъстрена с пространства за растителност и общение.

Image

Новите офиси на Quebec City за уеб хостинг компания OVH бяха завършени през 2016 г. от местната архитектурна фирма, която реновира пространството, за да задоволи по-добре нуждите на потребителите.

"Новото оформление има за цел да осигури работна среда, която насърчава креативността", казва Ателие Пиер Тибо.

Image

Работните станции с отворен план и затворените заседателни зали са разположени от двете страни на и продълговата дъска, която минава през центъра на едноетажния офис.

Работниците могат да се настанят в специални зони от дървената функция, която контрастира с останалата част от офиса.

„Играта на нивата на платформата позволява много възможности за окупация“, казаха архитектите.

„В центъра на борда се намира щедър кухненски остров, който действа като пространство за социализация, но също така може да бъде превърнат в неформално работно пространство.“

Image

Тясната подредба на стаята позволява достатъчно светлина да достига до всяко бюро, както и осигурява на служителите впечатляващи гледки към силуета.

"Новата организация изчиства пода, за да позволи на привилегировани гледки към града", според архитектите.

Разнообразни сеялки изпълват офиса и са инсталирани с колела, прикрепени към основата им, което позволява да бъдат преместени или пренастроени. По подобен начин, частните зали за срещи във формата на куб също са подвижни.

Image

Студиото използва минимална палитра за интериорните облицовки.

Централната пътека е направена от кедрови дъски, докато останалата част от офиса, включително стени, механично оборудване и структурни колони, са с хрупкав бял цвят.

Image